Святкування Дня міста у Кременці через похорон вбитого депутата міськради не відмінили

Похорон вбитого напередодні активіста та депутата Кременецької міської ради не завадив проводити у райцентрі День міста.

Принаймні, у рішенні Кременецької міськради не йдеться про відміну гучного святкування, а просто – перенесення на півтори години усіх святкових заходів.

«У зв’язку з трагічною смертю депутата міської ради від громадського руху «Народний контроль», громадського активіста, члена Народної ради Віталія Ващенка оголосити у Кременці 27-28 травня Днями жалоби. На знак скорботи за загиблим у День жалоби приспустити Державний Прапор України із траурною стрічкою на адміністративній будівлі міської ради, будівлях комунальних підприємств та закладів, державних підприємств, установ, організацій на території міста»,- йдеться у відповідному рішенні міськради.

Водночас, в документі – мова і про обмеження проведення розважально-концертних заходів, спортивних змагань на території міста. Але поняття, «обмеження» дуже умовне для роботи місцевих гендеолликів, веселих атракціонів, забав на Замковій горі та міському парку у день похорону активіста.

Як повідомляв «ТЕРЕН» ТУТ, два дні тому, уночі було вбито громадського активіста, депутата Кременецької міської ради Віталія Ващенка. Тоді двоє невідомих осіб нанесли йому тілесні ушкодження. Чоловік за три години помер в реанімаційному відділенні лікарні. Попередній діагноз – «забійні рани голови, гематоми». В соціальних мережах facebook, було оприлюднено подробиці убивства.

"Двоє молодиків ,які вичікували Віталія біля подвір’я, дочекалися, коли він зайде в двір і попрямує в бік машини, підібравши хороший момент вони підбігли і почали лупцювати  загиблого. На шум звернули увагу сусіди ,котрі бачили як нападники бігли з місця злочину, вони і викликали швидку медичку допомогу. Після госпіталізації лікарі боролися за його життя до останнього,але близько 2 –ї години ночі серце Віталія перестало битися… На тілі загиблого не залишилося живого місця, безліч січених ран. За декілька днів до цього Віталія було повідомлено що на нього готують напад, але він це не сприйняв всерйоз.

Нападники втекли з місця злочину на чорній «Ауді» з чернівецькими номерами»",- йшлося у повідомленні.

Орест САРМАТСЬКИЙ

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео