«Новий світ» з’явився на картинах тернопільських художників

 Три дні малювали молоді тернопільські художники мікрорайон «Новий світ». Роботи презентували 30 травня, під час закриття пленеру  «Вернісаж тернового поля 2016».

- Це стало своєрідним кросвордом, коли навколо мазків художник збудував Тернопіль, - каже організатор пленеру Михайло Кузів.Ці штрихи були яскраві і хаотичні. Моя робота, як художника, повністю злилась із настроями гостей. Картина передає відкритість. На «Новому світі» є багато старих будинків, тому інша картина уже виконана у врівноважених дещо складних для сприйняття тонах.

Наступний пленер вулицями міста планують провести в жовтні до Дня міста.

- У проекті живопис вдало поєднали з історією, - каже начальник управління культури міськради Олександр Смик. – Жителі вулиць виходили до художників і з радістю розповідали історії будівель. Молоді митці мали можливість дізнатись багато цікавих фактів, проявити себе, нагадати свій талант. Закликаю митців долучатись до наступних пленерів, заявляти про себе та шукати шляхи вираження своїх вмінь.

На картинах учасника Володимира Кеца – острівок закоханих та замок. Ці місця  цікаві своєї композицією.

- Я обрав декоративний стиль для виконання, - каже Володимир Кец. – Кожен художник має улюблені місця. Але важливе його особисте бачення, якого не видно без картини.

Учасникам побажали шліфувати свою майстерність та не втрачати натхнення.

Картини із пленеру подарують у різні установи Тернополя та у міста за кордоном, одним із яких є Жешув.

- Я подарую одну з картин педагогічному університету, випускником якого я є, - каже Володимир Кец. – На жаль, не працюю по професії. Та маю плани у майбутньому малювати більше. Такі пленери підсилюють ентузіазм розвивати свій талант.

Оксана БУЧКО

Фото, відео автора

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео