Тернопільських депутатів не влаштовує тарифна політика Києва (фото)

Звернення до Верховної Ради, Президента і Кабінету Міністрів щодо цін на газ та електроенергію для населення ухвалили депутати обласної ради.

Це питання з’явилося у порядку денному сесії за ініціативи фракції Всеукраїнського об’єднання (ВО) «Батьківщина». Врешті документ отримав підтримку більшості.

  • Люди просто не встигають не те що сплачувати, а й відслідковувати підвищення тарифів, - говорить голова фракції ВО «Батьківщина» Михайло Пінь. - Встановлення нових тарифів жодного разу не перевіряли спеціалізовані аудиторські організації, не було жодного їх обговорення експертами, тому ми маємо всі підстави стверджувати, що нові тарифи, встановлені без урахування можливостей громадян і є необґрунтованими.

За його словами, ця проблема стане ще гострішою із початком нового опалювального сезону.

  • Уряд попередній і теперішній, як ми бачимо, піднімає ціни і на газ, і на електроенергію, відтак – чимраз більше зростає соціальна напруга, - додає він. – Ми просто собі не уявляємо, що може статися, коли під час наступного опалювального сезону людям почнуть надходити платіжки із новими рахунками.

Тож обласні депутати вимагають, щоб для потреб населення використовували газ українського видобутку. Окрім того, просять прийняти обґрунтовані ціни на газ, електроенергію і комунальні послуги, щоб запобігти посиленню соціальної напруги.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео