Агро-новини 2 червня

Новини аграрного сектору

У Рівному пройде форум із органічного виробництва

У Рівному 9 червня пройде форум «Органічна Україна-2016», де фермери, влада та громадськість співпрацюватимуть, аби разом будувати в України органічне майбутнє, пише прес-служба Рівненської облдержадміністрації.

Нині Україна має приблизно 260 тис. га органічно сертифікованих сільськогосподарських угідь, на яких щороку вирощують понад 500 тис. т органічної продукції. Разом із тим, існує низка різних проблем, які потрібно вирішити малим та середнім підприємствам, щоб їх бізнес був прибутковим і міг зростати.

«В Європейському Союзі попит на органічну продукцію перевищує пропозицію. А це відкриває для українських виробників важливі експортні можливості. Ідея органічного землеробства — повністю відмовитися від ГМО, антибіотиків, хімікатів та міндобрив!»,сказано у повідомленні.

Також додається, що комунікативним майданчиком для всіх причетних до розвитку органічного виробництва на Рівненщині стане форум «Органічна Україна-2016».

«Захід проходитиме за підтримки ЄБРР, громадської спілки «Органічна Україна» та Рівненської ОДА», — зазначається у повідомленні.

Уряд надасть підтримку фермерам через кооперацію — Гройсман

Уряд підтримує ідею розробки системи адресної цільової підтримки невеликих фермерських господарств до 500 га та розробляє необхідну нормативну базу, пише прес-служба КМУ.

«Наша позиція незмінна у тому, що ми хочемо підтримувати фермерський рух в Україні», — зазначив під час наради з представниками аграрного бізнесу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Учасники обговорення наголосили на необхідності виведення вітчизняних аграрних виробників «з тіні», чому буде сприяти запровадження прозорої і справедливої системи оподаткування. Вони зауважили на потребі підтримки дрібних господарств, зокрема шляхом стимулювання кооперативів, а також у тому числі галузі тваринництва, що здійснює переробку та створює додану вартість у країні.

Представники аграрного бізнесу виявили зацікавленість у підтримці закладів професійно-технічної освіти для якісної підготовки фахівців.

Голова Уряду запевнив представників аграрного сектору у своїй підтримці.

«Я зацікавлений у тому, щоб аграрний сектор розвивався. Я зацікавлений у тому, щоби ви розширювали продукцію та поглиблювали переробку сировини. Я зацікавлений у тому, щоб ваша продукція була конкурентоздатною і готовий надавати підтримку дрібним виробниками через кооперацію. Я зацікавлений у тому, щоб система оподаткування була ефективною з точки зору наповнення бюджету», — підкреслив він.

Аграрії Львівщини отримають більше пільгових кредитів

На сесії Львівської обласної ради ради депутати прийняли зміни до Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 рр., пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

«Пільгові кредити відтепер надаватимуться на придбання посадкового матеріалу, систем крапельного зрошення, інших матеріалів для сільськогосподарських кооперативів; на витрати, пов’язані з розвитком дрібного тваринництва, зокрема, бджолярства, вівчарства, козівництва, кролівництва та птахівництва; на будівництво, реконструкцію приміщень для зберігання сільськогосподарської продукції та продукції харчопереробної галузі», — зазначила заступник директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмили Гончаренко.

Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео