ФК «Тернопіль» в ослабленому складі, поступився охтирському «Нафтовику»

В останньому поєдинку чемпіонату в першій лізі ФК «Тернопіль» в ослабленому складі, поступився у гостях охтирському «Нафтовику» – 0:2.

Тернополяни не змогли гучно грюкнути дверима наприкінці сезону. І цьому є логічне пояснення. Виконувач обов’язків головного тренера ФК «Тернопіль» Іван Марущак у звітному матчі не зміг скористатися послугами одразу 7(!) футболістами. У Охтирці не зіграли два дискваліфікованих тернополяни – захисник Ігор Курило та нападник Андрій Шевчук. До них додалися п'ять травмованих гравців – Андрій Дубчак (спина), Роман Гаврилюк (пах), Василь Чорний (задня поверхня стегна), Віталій Богданова (коліно), а 16-річний Андрій Різник затемпературив.

Отож, у поєдинку наставникам муніципалів довелося випустити на поле гравців, які цього календарного року виходили лічену кількість разів - Владислава та Ігоря Сороцького, Тарас Гром’яка, Артура Дорі, Андрія Капеляна.

Перший біль-менш небезпечний момент у матчі тернополяни організували лише наприкінці першої десятихвилинки. Це Сергій Полянчук взявся виконувати штрафний удар, але м’яч прийняла на себе стінка з гравців «Нафтовика». Ще один стандарт завершився значно гостріше. На правому краю атаки суперники порушили правили на Тарасу Гром’яку. Він ж ударом головою завершував навісну передачу Степана Клекота, але зробив це не сильно і м’яч без проблем у руки забрав кіпер охтирчан Тимофєєв.

На початку другого тайму господарі зуміли відзначитися. Оборонець Василь Білий пробиваючи штрафний удар (сфолив тернополянин Микола Вечурко) метрів з 22-ох, майстерно перекинув м’яча через стіну (1:0). Одразу на удар з далекої відстані наважився Владислав Сороцький – м’яч у руки забрав воротар. А незадовго Вечурко пробив штрафний удар другим темпом (після відскоку від стінки), а і цього разу на висоті виявився Тимофєєв. А всі надії відігратися були зведені до мінімуму після вилучення тернополянина Ігоря Сороцького (отримав друге попередження). Гостям не склало великих зусиль реалізувати чисельну перевагу. Якщо перший вихід на одного тернопільського кіпера Іван Сондей не реалізував, то в другому випадку зіграв бездоганно (2:0)… Був у матчі, наприкінці компенсованого часу удар відчаю Андрія Капеляна, але він теж, як і більшість попередніх, особливої гостроти не ніс.

Поразка залишила в активі ФК «Тернопіль» 22 очка і підсумкове 15 місце в турнірній таблиці.

***

Статистика

«Нафтовик» – ФК «Тернопіль» – 2:0 (0:0)

1 червня. Охтирка. Стадіон «Нафтовик». 600 гл. +17 град.

Арбітр: Андрій Кузьмін (Миколаїв).

Асистенти: Сергій Толмачов (Маріуполь), Олексій Целовальник (Донецьк).

Резервний арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків).

Інспектор: Сергій Соботюк (Київ).

Охтирка: Тимофєєв, Бояринцев-к, Білий, Зайчук, Циколія, Павелько, Піднебенной, Арвеладзе, Є. Пасіч (Сондей, 76), Войцеховський (Власюк, 76), Вечтомов (Антюх, 88).

Тернопіль: Чернобай, Клекот, Кондзьолка-к, Соколовський, Атласюк, В. Сороцький, Вечурко, Полянчук, Кривий (Дорі, 78), Гром’як (Капелян, 60), І. Сороцький.

Голи: В. Білий (53), І. Сондей (87)

Попереджені: О. Павелько (14), С. Клекот (21), І. Сороцький (67), Піднебенной (54), В. Білий (89) , Антюх (90+1).

Вилучений: І. Сороцький (81, друге попередження).

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео