У Тернополі поліція взялася за циган

Тернополяни у соцмережах розповідають, як були свідками того, що поліція забирала в машину малих ромів – 7-8 років, діти плакали. Люди цікавляться куди їх повезли?

Як повідомив начальник сектору комунікації Головного управління національної поліції в Тернопільській області Сергій Крета, у місті триває профілактична робота з ромами.

– Такі заходи ми провидимо через численні заяви від тернополян про крадіжки, які вчиняють роми, – каже він “20 хвилин”. – Ми доставляємо їх у міський відділок поліції, щоб встановити їх особу та ідентифікувати за відбитками пальців на причетність до злочинів. Якщо вони ні до чого не причетні, відпускаємо.

За словами пана Крети, поліція затримує для з’ясування особи і малих, і дорослих ромів.

– Якщо діти безпритульні – то наша мета встановити їх особу та знайти батьків, – каже Сергій Крета. – Ніхто дітей не ображав і не бив.

До речі, дуже часто причетними до пограбувань квартир є саме маленькі роми, додає співрозмовник. Вони з легкістю проникають у відчинені кватирки помешкань на першому поверсі.

– Так минулого року був такий випадок, що хлопчик проліз у кватирку, відчинив повністю вікно, запустив дорослих і вони обікрали квартиру, – пригадує Сергій Крета. – Цього року теж обікрали квартиру на першому поверсі і є підозра, що це зробили роми. Тому ми все перевіряємо.

Загалом забрати ромів із вулиць міста взагалі, поліція не може, адже це є порушенням прав людини. Ці люди зазвичай мають реєстрацію , отримують допомогу на дітей. А те що вони кочують містами – це їх спосіб життя, сформований віддавна.

     

Вибір читачів за тиждень

Відео