Із професійним святом урочисто привітали тернопільських журналістів (фото)

Представники обласної влади, місцевого осередку Національної спілки журналістів, різних громадських і благодійних організацій, а також Національної ради України із питань телебачення і радіомовлення сьогодні, 3 червня, урочисто привітали журналістів із професійним святом.

Від вашої роботи залежить як якість влади, так і якість нашого суспільства, - вважає заступник голови обласної держадміністрації Юрій Юрик. – Не дивно, що у нашій країні журналісти без перебільшення є «четвертою владою». Від ваших думок, вашої роботи залежить те, як думають люди в Україні.

У нинішній непростий час – під час військових дій на сході, а фактично – загострення боротьби за Незалежність України, фах журналіста отримав глибше значення. Адже тепер треба бути не лише чесним і об’єктивним, а й справжнім патріотом своєї країни.

- Ваша професія передбачає те, що треба володіти знаннями у дуже багатьох галузях, - каже начальник Головного управління Державної фіскальної служби в області Ігор Комендат. – По-перше, ви інформацію збираєте. По-друге, аналізуєте. По-третє, маєте сміливість подати її іншим, аби слухачі, читачі, глядачі могли робити висновки.

Нагадаю, День журналіста із 1994 року святкують 6 червня. Майстрам пера і клавіатури, камери і мікрофона тоді традиційно бажають не лише здоров’я і всіх гараздів, а й здобутків на професійній ниві.

- Хоча це і банальні слова, але перо журналіста – справді гостра зброя, тому його треба використовувати і в міру, і обережно, - розповідає представник Національної ради України із питань телебачення та радіомовлення у Тернопільській області Михайло Зубик. – Ваше слово може як зцілити, так і поранити. Пам’ятайте про це!

До слова, після урочистостей відбувся невеличкий концерт і фуршет.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео