Тернопілля: у ділків конфіскували спирту на понад мільйон гривень

Конфіскація підакцизних товарів на підставі рішення суду є одним із видів покарань, встановлених законом за кримінальні та адміністративні правопорушення у цій сфері. Про це нагадали у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) у Тернопільській області.
  • Так, нещодавно у суді, за результатами розгляду справи про адміністративне правопорушення, прийняли рішення про конфіскацію у дохід держави 4 тисяч 840 літрів спирту, вилучених у особи, яка здійснювала його реалізацію, - кажуть податківці. - За результатами розгляду ще однієї справи, у суді винесли рішення про конфіскацію у дохід держави 880 літрів спирту, вилучених у фізичної особи.
Принагідно фахівці нагадали: цієї кількості спирту достатньо для виготовлення більш як 23 тисяч пляшок горілки. Враховуючи, що мінімальна роздрібна ціна однієї пляшки - 54,9 грн, втрати законослухняних виробників алкогольних напоїв від недобросовісної конкуренції становили б орієнтовно 1,3 млн. грн. Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео