Агро-новини 5 червня

  Новини аграрного сектору.

Австралія отримає найбільший урожай за 5 років.

Австралія у цьому році збере найбільший за п'ять років урожай пшениці — не менше 26,1 млн. т, очікує Національний банк Австралії, повідомляє «УкрАгроКонсалт».

Міжнародна рада по зерну і МСГ США оцінюють урожай австралійської пшениці у 25 млн т.

Оптимізм експертів банку пов'язаний з травневими опадами, які заповнили дефіцит вологи у східних штатах після посухи на початку посівної кампанії. У Західній Австралії початок вегетативного сезону був одним з найкращих за останні роки. За прогнозами метеорологів, у наступні три місяці кількість опадів на території Австралії буде не нижча середнього.

Якщо у цьому році розвинеться кліматичне явище Ла-Нінья, урожай пшениці перевищить середній рівень і досягне 26,8 млн. т, прогнозує Національний банк Австралії. Прибирання пшениці пройде у жовтні-грудні.

На Львівщині відбулися Дні аграрної освіти Франції в Україні.

На базі трьох провідних аграрних закладів Львівської області 30 травня відбулися «Дні аграрної освіти Франції в Україні», пише прес-служба Мінагропроду.

Зокрема, у Львівському національному аграрному університеті, Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького та Стрийському коледжі Львівського національного аграрного університету.

«Дні аграрної освіти і науки Франції в Україні» сприяють налагодженню міжнародної співпраці між українськими та найкращими європейськими вищими навчальними закладами і популяризації вищої аграрної освіти за кордоном», — наголосила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час відкриття заходу.

За її словами, досвід Франції може бути використано і в Україні.

«Наші французькі колеги із задоволенням передають свій досвід, приймають на стажування українських студентів, сприяють підвищенню кваліфікації українських викладачів», — зазначила вона.

Також додала, що сьогодні студенти аграрних вузів, завдяки широкій мережі співпраці з закордонними університетами, фермерськими господарствами, підприємствами та науковими інститутами мають можливість вивчити передовий світовий досвід в галузі аграрного сектору.

Під час заходу також було обговорено ключові проблеми та окреслені основні заходи щодо розширення співпраці між Україною та Францією з питань аграрної освіти та науки.

Розпочато конкурси на вакантні посади центрального апарату Держпродспоживслужби.

Розпочався процес проведення конкурсів на заміщення вакантних посад державної служби у Держпродспоживслужбі, пише прес-служба відомства.

Національне агентство України з питань державної служби оприлюднило інформацію про оголошення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби у центральному апараті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«На цьому етапі, оголошено конкурс на заміщення посад спеціалістів Управління контролю за регульованими цінами, Управління економічної діяльності, Управління міжнародного співробітництва, а також Управління безпечності харчових продуктів та кормів Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії», — сказано у повідомленні.

Ознайомитися з умовами проведення конкурсу на зайняття цих посад можна на сайті Національного агентства України з питань державної служби, та на сайті Держпродспоживслужби у рубриці «Вакансії».

 Огляд підготував Орест САРМАТСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео