Для тернополян розповіли про проблеми сучасності

b2642e6f-3473-4619-894a-5e2f904151b1
SDG quest цими вихідними провели у Тернополі. Ініціатором ідеї виступила громадська організація «AISEK». Цей захід активісти провели аби показати людям існуючі проблеми сучасного світу.
  • Взагалі ідея взята із ініціативи ООН. В кінці вересня 2015 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила 17 цілей сталого розвитку для того, аби змінити життя на нашій планеті на краще до 2030 року. В основу того, щоб поширити цю ідею і поглипни знання молоді Тернополя про світові проблеми і їх вирішення ми і створили такий квест, - розповідає організатор квесту Соломія Ващишин.
У програму включили 17 локації, кожна із них позначала певну проблему.
  • На кожній точці ми розповідаємо, що є ось така проблема. Команди виконують завдання і тим самим розуміють всю глибину і глобальність проблеми, - додає Соломія Ващишин.
Подібні заходи – дуже корисні. Адже молоді потрібно розповідати про інфраструктури і їх проблеми.
  • Кожна локація мала свій окремий нахил, і на кожній із них моя команда проявляла свої креативні ідеї. Найбільше сподобалось, коли ми проводили соціальне опитування на тему: рівень вищої освіти, - ділиться враженнями учасник кресту Степан Абрамик.
Участь у квесті взяли 7 команд із громадських організацій Тернополя і студентських рад місцевих університетів.   Даяна КОСТЕНЧУК Фото учасників квесту

Вибір читачів за тиждень

Відео