Агро-новини 8 червня

38070398
Новини аграрного сектору Запас зерна пшениці у світі продовжує зростати Виробництво пшениці вже четвертий рік поспіль випереджатиме попит, пише АгроПравда. Це може спровокувати збільшення запасів найважливішого виду зернових у світі до 15-річного максимуму. При цьому найбільше зростання очікується в Китаї і США.
«Загальне споживання пшениці знизиться несуттєво, оскільки все більше фермерів у світі переключаються на виробництво кукурудзи, щоб прогодувати свою худобу. Це стає все популярнішим варіантом у Китаї, де рішення уряду знизити запаси кукурудзи може призвести до збільшення споживання цього фуражного зерна. Такий крок Китаю може істотно вплинути на міжнародні ринки, що призведе до різкого зниження попиту на ячмінь і сорго», – ідеться у повідомленні.

08061
08061

Скорочення міжнародної торгівлі може призвести до посилення конкуренції серед великих експортерів. Рішення про продаж державних запасів може також вплинути на ціни на рис, які почали стабілізуватися наприкінці 2015 року після тривалого спаду і вже відновилися до травня. Херсонський фермер тримав нелегалів Під час збирання врожаю полуниці на полях каховського фермера, що на Херсонщині, спеціалісти робочої групи з легалізації найманої праці викрили 52 неоформлених найманих робітника, праця яких використовувалася без оформлення офіційних трудових відносин. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Херсонській області. За легалізацію такої праці фермеру довелося сплатити до бюджету громади понад 5 тис. грн податків та зборів.

08062
08062

До слова, на Херсонщині протягом січня-травня 2016 року у складі міжвідомчих робочих груп з легалізації найманої праці, створених у всіх районах та містах області, спеціалісти фіскального відомства встановили 2747 неоформлених працівників. Внаслідок вжитих заходів до державної реєстрації залучено 998 фізичних осіб, місцеві бюджети додатково отримали 702 тис. гривень. Співробітниця Держгеокадастру вимагала у фермера 25 тисяч доларів хабара Співробітники Служби безпеки України затримали першого заступника начальника Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області. Чиновниця при оформленні 25 гектарів землі під фермерське господарство вимагала від фермера за кожен гектар по тисячі доларів хабара, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА. Неправомірні дії відбувалися під безпосереднім наглядом «смотрящого» з Київського відомства – мешканця столиці, помічника діючого народного депутата України. Чиновницю взяли «на гарячому» – в момент отримання хабара. За даним фактом відкрите кримінальне провадження.

08063
08063

«Головне управління Держгеокадастру в Закарпатській області напряму підпорядковується Києву. Ми неодноразово наголошували, що відомство займається махінаціями, поборами і збирає гроші в столицю. Писали з цього приводу звернення в Кабмін України з проханням провести обіцяну децентралізацію й повернути структурні підрозділи, жорстко централізовані в період Януковича, в підпорядкування облдержадміністрацій. Поки нічого не зроблено, корупційні схеми діють і далі (це стосується не тільки Держгеокадастру). Теперішнє затримання – ще один доказ цьому»,зазначає голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.
Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео