Державні службовці з Тернополя проти того, щоб їх відправляли в неоплачувані відпустки

Про те, що державними службовцями закривають всі діри, «Терен» вже писав.

Однак, ще не всі чиновники втратили гідність. Деякі службовці відкрито висловлюються проти утисків та порушень їхніх прав.

Зокрема, працівники Головного управління статистики у Тернопільській області написали колективне звернення в Міністерства та відомства з проханням захистити їхні права, як державних службовців.

«Відповідно до Закону України «Про державну службу», який вступив в дію 01.05.2016 зарплата державних службовців зросла, проте фонд оплати праці державного органу, який був закладений на 2016 рік, не відповідає розмірам для її виплати», - порушують проблему в листі.

Виходить, що посадовий оклад державного службовця підвищили, але у зв’язку з тим, що потрібно «втиснутися» в межі існуючого фонду оплати праці, затвердженого в кошторисі, доводиться економити фонд за рахунок працівників порушуючи норми Закону України «Про державну службу

Це призводить до того, що керівництво Головного управління статистики у Тернопільській області в усній формі спонукає працівників писати заяви на відпустки за власний рахунок.

У своєму листі, де адресатом є і Тернопільська обласна державна адміністрація, державні службовці просять надати оцінку правомірності дій керівництва Головного управління статистики в даній ситуації, яка призводить до порушення прав працівників та вжити заходи для вирішення ситуації, що склалася.

«Із зрозумілих причин, на наш колектив після цього звернення може вчинятися тиск з боку керівництва. Яким чином нам діяти за таких обставин?» - запитують заявники.

Для отримання відповіді надана електронна адреса.

Вибір читачів за тиждень

Відео