Українського супергероя, якого ненавидить Путін, побачили у Бережанах

кн.-Приг.-Алярм-286x300

Презентація дитячого видання про українського супергероя Алярмика відбулася у Бережанах.

У читальному залі Бережанської центральної районної бібліотеки для дітей ім. Лесі Українки тернопільський історик, громадський діяч, щирий патріот України Олег Вітвіцький презентував два авторські дитячі видання – «Повстанську абетку» і «Пригоди Алярмика та його друзів».

алярмик
алярмик

Про це у «Золотій Пекторалі» пише Тетяна Бідзіля.

Автора та його творчість присутнім представили заступник голови районної ради Роман Висоцький та завідувачка бібліотеки для дітей, заступник директора Бережанської ЦБС по роботі з дітьми Ольга Чибрас.

У щирій невимушеній атмосфері історик Олег Вітвіцький розповідав школярам, педагогам, бібліотекарям, зацікавленим бережанцям про задум та реалізацію ідеї видання дитячих книжок патріотичної тематики у рамках проекту «Алярмик – український супергерой», про юного веселого вояка Української Повстанської Армії – Алярмика та його друзів, про боротьбу за волю України різних поколінь Героїв – від вояків УПА до незламних сучасних «кіборгів», учасників війни з російськими терористами на сході України.

«Повстанська абетка» (ідея і тексти Олега Вітвіцького, ілюстрації Любомира Бейгера), приміром, ще у 2013 році після виходу набула широкого розголосу в різних куточках України, навіть у Росії. Перший тираж книжки швидко розійшовся під час Революції Гідності. Путінські посіпаки заявляли, що замість «Букваря» в українських школах вивчатимуть «Бандерівську азбуку». Віршована розповідь про кмітливого Алярмика з гарними змістовними малюнками зацікавить і дорослих. До кожної літери абетки підібрані слова й терміни, що ілюструють історію національно-визвольних змагань українців під час Другої світової війни. «Повстанська абетка» перевидавалася чотири рази, вийшла у світ накладом понад п’ять тисяч примірників. «Пригоди Алярмика та його друзів» (тексти Олега Вітвіцького, ілюстрації Олени Волошинської) виходили двічі протягом року. Презентацій видань уже було чимало – від великих міст до шкільних аудиторій у невеликих селах.

Цікаво, у формі діалогу й вікторини, спілкувалися з автором учні 5 – 7 класів ЗОШ І-ІІІ ст. № 2. У подарунок переможці одержали нові книжечки.

кн.-Повст.-абетка-224x300
кн.-Повст.-абетка-224x300

Як наголосив під час зустрічі Олег Вітвіцький, презентовані книжки – лише стартовий етап проекту «Алярмик – український супергерой», і наступні етапи вже не за горами. У планах – створення шкільного приладдя, канцелярських виробів на цю тему, сувенірів, елементів одягу, нових видань, мультиплікації. Усі заходи відбуваються задля якісного патріотичного виховання українських дітей.

Петро Овчарик

Фото: Золота Пектораль

Вибір читачів за тиждень

Відео