Тернопільський чиновник відмовився говорити з активістами, бо був не в костюмі

мрев

Службовець Центру надання послуг, пов’язаних із використанням автотранспортних засобів із обслуговування міста Тернопіль (в минулому МРЕО) якимось чином зняв із автомобіля не один арешт, та ще й відмовився говорити, оскільки, за його словами, без костюму не комфортно почувається.

Місцевий житель Сергій позичив одному із чиновників значну суму грошей. Коли прийшов термін, високопосадовець віддавати позичене відмовився. Тож пан Сергій подав до суду. Останній прийняв рішення конфіскувати у чиновника три машини і продати їх на аукціоні, аби повернути гроші. Виручені кошти за продаж однієї із автівок позичальнику повернули. А інші автомобілі зникли. Згодом їх знайшли аж у Рівненській області. Найцікавішим виявилось те, що чиновник подав ці машини у розшук за старими номерами, коли їх уже давно змінили. Окрім того, під час судових процесів на ці авто наклали по 6 арештів. Згодом суд ухвалив рішення про зняття одного із них. І у колишньому МРЕО м. Тернополя замість зняття одного, зняли всі шість.

5 001
5 001

фото
фото

Позичальник із таким станом справ вирішив не миритися і подав до суду. Після процесу суд визнав дії тоді ще МРЕУ протиправними. Ця справа розпочалась ще у 2012 році. І до цих пір із нею ніхто розібратись не може, а чиновник-відповідач коментувати ситуацію відмовився. Тож коли повернуть борг пану Сергію, ніхто відповісти не може.

Допомогти чоловіку вирішили місцеві активісти ГО «Ідея нації». У суботу, 11 червня, вони завітали до Центру надання послуг, пов’язаних із використанням автотранспортних засобів із обслуговування у Тернополі. Чоловік виявився на робочому місці. Тож активісти зайшли до нього у кабінет і запитали, чому коли із машини одного із високопосадовців зняли один арешт, якимось чином зникли й інші п’ять. Хлопці взяли із собою камеру, аби зняти, що відповідатиме чиновник, і потім, в разі чого, мати підтвердження.

- Давайте ви прийдете у понеділок і ми поговоримо. Я не в костюмі і мені не комфортно розмовляти із вами на камеру, - відповів високопосадовець, - окрім того, у мене сьогодні вихідний, я підготую усі документи і тоді ми поговоримо.

Свою присутність на роботі чоловік пояснив тим, що не встиг зробити усю роботу у п’ятницю і прийшов її доробляти.

https://youtu.be/Lb4T8lo_1Yo

Найцікавіше те, що за графіком прийом чиновник проводить із вівторка, понеділок – неприйомний день.

Даяна КОСТЕНЧУК

 

Вибір читачів за тиждень

Відео