Матері, друзі та родичі військових протестували під ОДА (фото, відео)

IMG_3729

Сьогодні, 16 червня, відбувся мирний мітинг під Тернопільською обласною державною адміністрацією з вимогою до посадовців посприяти демобілізації військових, які пішли служити за контрактом.

IMG_3708
IMG_3708

- Є хлопці які зараз у зоні АТО, а є й такі, що просто сидять в частинах, але їх не відпускають. Тобто не виконуються умови контракту, який підписували ще в 2011 році, - розповідає матір одного з військових Жанна Сергеєва. – В країні війна, я розумію, але вічно сидіти вони там не можуть.

IMG_3725
IMG_3725

Раніше Міністерство оборони видало указ, згідно з яким військовослужбовці залишатимуться на службі протягом «особливого періоду», межі якого не встановили.

IMG_3727
IMG_3727

- Мій син підписав контракт у 2011 році, в 2014 мали би вже розірвати, але не розривають. Я зверталася до керівництва сухопутних військ і в Міноборони, і на гарячу лінію та усі телефони довіри – у них одна відповідь: в нас зараз особливий період, - каже жінка. - Я достукатися до Верховної ради, як мама, не можу. Але це потрібно вирішити на законодавчому рівні. Це не проблеми одного Тернополя, а загалом України.

IMG_3718
IMG_3718

До матерів вийшов перший заступник голови ОДА Крисак Іван Богданович, який розповів, що на даний час готують звернення до Міністерства оборони України.

https://youtu.be/JNi3oJf9FOk

Анна КРАВЕЦЬ

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео