На Тернопільщині колишнім воїнам допомагають повернутись до мирного життя

Чортків АТО 15.06.2016+

У рамках проведення місячника сприяння зайнятості учасників АТО фахівці Чортківського та Борщівського районних центрів зайнятості провели інформаційні семінари для демобілізованих військовослужбовців

Так, у Чортківському РЦЗ участь у заході взяли представники Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, центру медичної (медико-санітарної) допомоги, військового комісаріату.

Заступник директора РЦЗ Люся Совінська презентувала спектр адресних соціальних послуг служби зайнятості, виходячи з індивідуальних потреб та можливостей шукачів роботи. Зокрема, розповіла про можливості підбору підходящої роботи, професійного навчання, започаткування власної справи, участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Чортків АТО 15.06.2016-1+
Чортків АТО 15.06.2016-1+

Представник Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Овсинська поінформувала про послуги центру та запропонувала учасникам АТО звертатися до них для отримання кваліфікованої юридичної консультації та безкоштовної допомоги адвоката.

З роз`ясненнями щодо прав колишніх воїнів та членів їх сімей у галузі охорони здоров`я виступила юрисконсульт Чортківського КРЦ медичної (медико-санітарної) допомоги Ірина Шестерина.

Представник Чортківського ОМВК Володимир Тешля ознайомив демобілізованих військових з можливістю проходження військової служби за контрактом.

 Інформаційний семінар для демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО організували й фахівці Борщівського районного центру зайнятості, запросивши на захід начальника відділу обслуговування інвалідів, ветеранів війни і праці та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи управління соціального захисту населення РДА Анну Врубель, заступника головного лікаря Борщівської районної лікарні Олега Мариновського, провідного спеціаліста-юрисконсульта відділу соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Іванну Смоляк та провідного спеціаліста цього центру Аллу Максимчук.

«Сьогодні для того, щоб бути успішним в професійній діяльності необхідно постійно удосконалюватися та підвищувати свою кваліфікацію як через набуття досвіду роботи, так і через профнавчання. Для цього є всі можливості: профпідготовка в навчальних закладах та у роботодавців безпосередньо на робочих місцях, в центрах професійно-технічної освіти ДСЗУ. Фінансування таких заходів може проводитися як за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, так і за кошти державного бюджету», - зауважила заступник директора Борщівського РЦЗ Олена Тарабан.

[caption id=«attachment_16220» align=«alignnone» width=«640»]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

Представник РДА Анна Врубель поінформувала присутніх про можливості проходження демобілізованими учасниками АТО реабілітації в санаторно-лікувальних установах, оформлення субсидій, отримання компенсацій та соціальних допомог сім’ям. А заступник головного лікаря ЦРКЛ Олег Мариновський - про реабілітацію і надання у районній лікарні меддопомоги демобілізованим учасникам АТО та членам їх сімей.

Про соціальну та психологічну підтримку колишніх воїнів розповіла юрист райцентру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Іванна Смоляк.

Учасники заходів почули відповіді на свої запитання, отримали відповідні інформаційні буклети та листівки, контакти зацікавлених організацій.

Вибір читачів за тиждень

Відео