Нова тролейбусна лінія вже наприкінці літа з'єднає «Дружбу» та «Аляску»

9J7S5QssmvQ

Активно триває будівництво нової тролейбусної лінії, яка з’єднає два великих віддалених один від одного спальних мікрорайони Тернополя – «Дружбу» та «Аляску».

Роботи ведуться на вулиці Текстильній – там уже встановлено 70 зі 100 опор майбутньої контактної мережі та заливають їх бетоном.

– Орієнтовно до двох тижнів завершимо встановлення всіх опор, далі розпочнемо монтувати контактну мережу. До слова, левова частину обладнання контактної мережі виготовляємо на власній базі. Паралельно облаштовуватимемо нове освітлення. За планами, відкриття нової лінії заплановано на День міста, – повідомив директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх.

Нагадаємо, «ТЕРЕН» на початку місяця вже писав про підготовчі роботи на вулиці Текстильній у Тернополі, там вирили ями для електроопор та привезли стовби. Проте тоді ще не було офіційної заяви про розширення тролейбусної мережі.

Довідка: за останні роки у Тернополі збудовано три нові тролейбусні лінії: на масиві «Аляска» (вул. В. Великого – Л. Курбаса – Морозенка – Симоненка), у районі обласної дитячої лікарні (вул. Корольова – Сахарова – Купчинського) та на масиві «Дружба» (вул. Бережанська – Лучаківського – Будного – Тролейбусна).

КП «Тернопільелектротранс»

Вибір читачів за тиждень

Відео