Жителям Тернопілля виплатили майже 1,5 мільйона гривень заборгованої зарплати (фото)

будинок праці
Про переваги праці у законодавчому полі і негативні наслідки «тіньової» зайнятості говорили нещодавно на семінарі у Тернопільському обласному центрі зайнятості.

1
1

Оскільки тема спілкування - «Роботодавець – надійний партнер служби зайнятості у питанні працевлаштування безробітних. Легалізація зайнятості», у заході взяли участь працівники Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) у Тернопільській області, а також представники роботодавців із обласного центру.

3
3

Під час заходу учасники розглянули переваги праці підприємців у законодавчому полі. Зокрема, наголосили про недопустимість і можливу адміністративну відповідальність у разі використання робочої сили із порушенням трудового законодавства, обговорили можливі шляхи об’єднання усіх зусиль соціального партнерства щодо вирішення питань легальної зайнятості працівників. За результатами зустрічі фахівці напрацювали спільні заходи із метою розширення бази оподаткування за рахунок легалізації зайнятості і детінізації економіки, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області. До слова, працівники територіальних органів фіскальної служби спільно із органами місцевої влади контролюють додержання платниками податків чинного законодавства про оплату праці і організовують засідання комісій, на яких заслуховують керівників підприємств та організацій, що допустили заборгованість із виплати зарплати, податку на доходи фізичних осіб і єдиного соціального внеску, а також тих, де видавали платню у мінімальному чи нижче мінімального розмірах.
  • Відтак на підприємствах ліквідували заборгованість із виплати зарплати в сумі майже півтора мільйона гривень, а також 119,3 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб і 313,6 тис. грн. єдиного соціального внеску, - каже начальник відділу контрольно-перевірочної роботи управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС в області Леся Захарко. – Окрім того, заслухали керівників підприємств і організацій, де виплачували мінімальному зарплату чи нижче мінімальної.
Відтак, за її словами, переважна більшість підприємств підвищила рівень виплати зарплати. Тож до бюджету надійшло 126,4 тис. грн податку на доходи фізичних осіб і 344 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ Фото, надані Відділом організації роботи Головного управління ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео