Американські благодійники передали допомогу збаразькому волонтеру Сергію Лучкіну

DSC_0152-650x418

Українська діаспора з США, об’єднана в Асоціацію «Клівленд Майдан»(штат Огайо), продовжує допомагати землякам – учасникам АТО та їхнім сім’ям. 10 червня триста доларів США, для проведення чергової операції на руці отримав збаражанин Сергій Лучкін. Чоловік вже переніс чотири оперативних втручання на руці, наразі готується до п’ятого – у Києві.

Внаслідок кульового поранення в ліву руку в чоловіка практично відсутні сім сантиметрів кістки. Під час попередніх операцій йому поставили металевий імплантант, але через складність перелому та велику кількість уламків Сергій потребує подальшого лікування, пише narodne-slovo.

Шосте лютого 2015 року, за словами Сергія. стало його другим днем народження, саме того дня він отримав багаточисельні поранення і дивом вирвався із пазурів смерті. Сергій Лучкін служив у складі 30-ої механізованої бригади командиром бойової машини.

Поранення отримав під час виконання бойового завдання в селі Рідкодуб, поблизу населеного пункту Дебальцеве Донецької області, коли разом із 2-ою ротою батальйону забезпечував вихід бійцям 128-ї бригади, які напередодні потрапили у засідку і не мали боєкомплектів, щоб відстрілюватися. На в’їзді у Рідкодуб 2-а рота потрапила у засідку сепаратистів, їм на допомогу було відправлено два БМП. Сергій Лучкін, як головний сержант взводу, їхав на першій машині і потрапив під мінометний і гранатометний обстріл незаконних збройних формувань. Внаслідок вибуху снарядів отримав мінно-вибухову травму, важке вогнепально-осколкове поранення в ліву руку (вогнепальний відкритий багатоуламковий перелом лівої променевої кістки), в живіт та ліву ногу, чотири дні балансував між життям і смертю.

Сергій згадує, що під час вибуху, коли осколки прошили низ тулуба і вдаряли по спині бронежилета, відчув, наче з нього вилетіли усі нутрощі, такої сили був вибух, і якби не бронежилет, наслідки від поранення для нього могли бути фатальними. А ще пам’ятає, як в руку влучила куля з АК-74, і як він власноруч її витягав із рани, як разом із чотирма пораненими побратимами із другого БМП їх евакуювали спочатку у Дебальцеве, де надали першу медичну допомогу. Потім були Артемівськ, Краматорськ, звідки поранених на вертольоті МІ-8 доставили у Дніпропетровську лікарню, де Сергій чотири дні пролежав в реанімації, а згодом – до військового госпіталю у Львові.

Нині Сергій має третю групу інвалідності, цих коштів, безумовно, не вистачає на повноцінне лікування. Попри те, наш героїчний земляк не втрачає оптимізму, активно займається волонтерством у районному Штабі національного спротиву, де став незамінним.

Грошову допомогу з побажаннями якнайшвидшого одужання в присутності голови районної ради Світлани Боднар пораненому бійцю передала голова Тернопільської обласної Асоціації жінок, депутат обласної ради Лариса Римар.

– Думаю, що для Сергія важлива кожна копійка, та головне знати, що про нього не забувають і не залишають сам-на-сам зі своєю проблемою. А нашим друзям з-за кордону, з Асоціації «Клівленд Майдан», хочу щиро подякувати за надану допомогу, адже за майже два роки співпраці таку допомогу уже передано шістнадцяти родинам членів АТО з Тернопільської області, – наголосила депутатка.

За посередництва пані Лариси цього року вже двоє поранених бійців із Збаражчини – Сергій Лучкін із Синягівки та Микола Рибчинський із Коханівки – змогли отримати матеріальну допомогу від американських волонтерів з Асоціації «Клівленд Майдан». Загалом, це вже четверта адресна допомога, яку ця громадська організація надала пораненим збаражанам – учасникам АТО. Нагадаємо, що минулого року до Збаража приїжджала волонтерка організації, яка особисто передала кошти на лікування збаражанину Максиму Комендату та Івану Рудому із Зарубинець.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео