«Агропродсервіс» відновлює бренд органічної їжі

24755717-34cd-46ea-932a-845b45448b85

Біометод для отримання екологічно-чистих культур впроваджують під час вирощування рослин на полях представники компанії «Агропродсервіс». Посів озимої пшениці без міндобрив та без препаратів хімічного захисту продемонстрували під час форуму аграрних інновацій «Нове зернятко», який відбувся в с. Настасів 21 червня. - Ми відновлюємо органічний продукт, -  розповідає директор компанії Life Force Іван Капустянський. - Сьогодні маємо перехідний період, коли  поступово відмовляємось від хімікатів для обробки. Наше завдання - вийти без економічних втрат та якомога швидше отримати чистий органічний продукт. Цей товар – вдвічі дорожчий на ринку. Врожайність може зменшуватись, та якість суттєво перевищить показники. Тішить, що є компанії, які готові ризикувати та чекати на повільні результати. Посіяли озиму пшениці за біометодом на площі 132 га. На даний час культура дозріває навіть швидше запланованих термінів, кажуть експерти. - Використовуючи біотехнології, важливо дотримуватись термінів посівів, які дещо зміщені у порівнянні з традиційними, -  додає директор компанії ТОВ «Мінералагро» Віктор Оласюк. - Також слід зробити детальний аналіз землі, враховуючи кліматичні зони. Далі проводимо мінералізацію, посів сидерату (рослини, які вирощують тимчасово, - прим.авт.). Після основного посіву проти бур’янів будуть використовувати лише агротехніку. Цього року брали ще гербіцид, але у майбутньому плануємо відмовитись і від цієї речовини. Форум аграрних інновацій на Тернопільщині відбувається вперше. Для аграріїв всієї України та закордонних представників представили також ділянки насіннєвих посівів, зернових, зернобобових та технічних культур, яблуневого саду, новинки сільськогосподарської техніки. - На форумі зібралось понад тисячу відвідувачів, участь взяли 58 організацій, - говорить генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський. – Є на форумі представники з Чехії, Польщі та Молдови. Таким чином аграрії  мали змогу обговорити ідеї для вдосконалення бізнесу. Також ми поділились власним досвідом роботи та напрацювали плани для подальшої співпраці з партнерами.

8fc2904a-6649-4e55-8d01-d4cfdf2c8dd8
8fc2904a-6649-4e55-8d01-d4cfdf2c8dd8

9fa1f357-d602-4d7d-953c-22668adb6286
9fa1f357-d602-4d7d-953c-22668adb6286

91cd8bd0-d0c1-4a96-9998-e81618ad9ac9
91cd8bd0-d0c1-4a96-9998-e81618ad9ac9

135a2066-08c1-4a5b-a7b7-facaf73269ae
135a2066-08c1-4a5b-a7b7-facaf73269ae

c4618dba-13a9-4496-97d3-dd682c88fc83
c4618dba-13a9-4496-97d3-dd682c88fc83

dba7c730-0ad1-4559-9f3d-fa9c3fa60b28
dba7c730-0ad1-4559-9f3d-fa9c3fa60b28

Оксана БУЧКО Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео