Ще одна лікарня Тернополя перейде на тверде паливо

01

Ще один проект із запровадженняальтернативних видів теплової енергії реалізують в обласному центрі. Цього разу в Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги. З початку опалювального сезону заклад обігріватимуть не газом, а твердим паливом.

Дозвіл на реалізацію проекту з запровадження альтернативних видів палива міській комунальній лікарні ШД днями надав виконавчий комітет міськради. Мова йде про опалення приміщень біопаливом, пише «Номер один».

Як розповів начальник відділу охорони здоров’я Ростислав Левчук, аналогічний проект у Тернополі реалізували у 2015 році на базі міської лікарні №3. Там провели реконструкцію котельні, встановили нові котли, які працюють на твердому паливі. У результаті, це дало економію у півмільйона гривень.

Ще під час реалізації проекту в третій лікарні міське керівництво повідомило, що наступними будуть лікарня швидкої допомоги та комунальна лікарня №2.

За розрахунками, економічний ефект від реалізованого інвестиційного проекту становить 30%. Водночас інвестор є виробником пелетів (біопаливо, яке отримують із торфу, деревних відходів і відходів сільського господарства або з вугілля – авт.), які використовуються для виробництва теплової енергії.

Новий проект планують реалізувати на базі недіючої котельні лікарні швидкої допомоги на вул. Шпитальна. Днями, відповідно до процедури, міська рада планує оголосити конкурс.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео