Міська рада виділила понад 5 мільйонів гривень компенсації збитків для КП «Тернопільміськтеплокомуненерго»

Тернопільміськтеплокомуненерго

Попри те, що більшість міст України через дії уряду залишились без гарячої води, тернополяни наразі ще можуть нею користуватися  (за винятком тих, у кого, починаючи із 23 травня у зв’язку з проведенням на котельнях ремонтних робіт, було частково припинено подачу гарячої води. Графік припинення подачі гарячої води у Тернополі – тут. У деяких будинках перенесено термін відновлення централізованого гарячого водопостачання). Міська рада виділила понад 5 мільйонів гривень КП «Тернопільмісьтеплокомуненерго» для  компенсації збитків. Таким чином у місті збережеться подача гарячої води.

– У зв’язку з подорожчанням ціни на природний газ КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» несе серйозні збитки, які становлять близько 180 тисяч гривень в день. Для того, щоб зберегти подачу гарячої води, ми додатково виділяємо з міського бюджету кошти, а це понад п’ять мільйонів гривень, які будуть використані в якості компенсації, КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» для збереження подачі гарячої води, – розповів очільник міста Сергій Надал.

Борг «Тернопільміськтеплокомуненерго» сьогодні становить понад 50 мільйонів гривень. Ця заборгованість спричинена рядом факторів, зокрема тим, що у квітні 2015 року змінився тариф на теплопостачання для КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», а для населення тарифи за послуги підвищилися лише в середині травня. Ускладнило ситуацію також суттєве зростання вартості електроенергії впродовж останнього року. Також самі тернополяни мають борг перед «Тернопільміськтеплокомуненерго» на суму у понад 32 мільйони гривень.

Підприємство у 2015 році скоротило чимало працівників, проте це не допомогло вирішити проблему. Сьогодні знов існують ризики виникнення заборгованості по зарплаті працівникам, адже усі кошти підприємства одразу вилучаються як оплата за газ та електроенергію.

 Також читайте:

Тернополян почали готувати до підвищення вартості гарячої води та опалення?

В Тернополі влада самостійно хоче підвищувати тарифи на тепло?

Тернопільське комунальне підприємство може збанкрутувати?

Проблеми комунального підприємства збільшуються – директора можуть звільнити?

В тернопільських котельнях почали різати цілком придатні до роботи котли на металобрухт?

Підприємство Тернопільської міської ради на межі страйку?

Тернопільські тепломережі: керівництво не спроможне справитися з проблемами?

Вибір читачів за тиждень

Відео