Нардеп з Тернополя зустрівся у США з учасницею АТО по-американськи (фото)

13511055_10155028837314358_1842746780148832569_n

Народний депутат від міста Тернополя Тарас Пастух перебуває у відрядженні у США. Там разом з іншими членами української делегації він зустрічався з сенатором Джоні Ернст - першою жінкою-ветераном та жінкою-полковником бойових дій у Сенаті США. Свого часу сенатор служила в Кувейті та Іраку, при цьому стала надзвичайно успішним політиком після 23 років служби в ЗС.

Про деталі візиту Українців на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» розказала інша народна обраниця Альона Шкрум.

«Американська політика дуже відрізняється від європейської. Україна для них дуже далеко, більшість мало знає про те, що відбувається, але налаштовані вони часто рішучіше, ніж наші європейські колеги. Питання дуже прямі, часто неприємні для нас, дають відверті відповіді, деякі питають в тому числі: чи йде в Україні громадянська війна, чи війна з РФ», - написала політик.

За словами пані Шкрум, вони поспілкувалися щодо надання зброї та допомоги Україні у війні та інформаційному протистоянні. Схоже, що в Конгресі та Сенаті подібну ідею підтримують. Були прийняті навіть відповідні закони. Проте питання довго блокується на рівні саме Адміністрації Президента Обами та його радників.

«З Хіларі може бути новий шанс для нас», - підсумувала депутат.

Нагадаємо, що народним депутатом Тарас Пастух став заочно, оскільки всю виборчу кампанію провів в зоні АТО в лавах Збройних сил України.

Вибір читачів за тиждень

Відео