Віра Олександрович

Новина, що має втішити багатих тернопільських пенсіонерів

Пенсіонери2
Пенсії розміром до 10 тисяч 740 гривень із 1 липня цього року не оподатковуватимуть. Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС у Тернопільській області.
  • - Саме із 1 липня набирає чинність Закон від 2 червня 2016 р. за №1411-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій», - кажуть фахівці.
Цим Законом, за їхніми словами, внесли зміни до пп. 164.2.19 п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу України і визначили, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються суми пенсій (включаючи суму їх індексації, нараховану відповідно до закону) або щомісячного довічного грошового утримання, отримуваних платником податку з Пенсійного фонду України чи бюджету, за законом, якщо їх розмір перевищує 10 розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (у розрахунку на місяць), встановленого на 1 січня звітного податкового року, – у частині такого перевищення, а також пенсій з іноземних джерел, якщо за міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, такі пенсії підлягають оподаткуванню чи не оподатковуються в країні їх виплати.
  • - Водночас положення цього підпункту не застосовують до пенсій, призначених учасникам бойових дій, інвалідам війни і особам, на яких поширюється чинність статті 10 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», - уточнюють у податковій.
До слова, раніше оподаткуванню підлягали пенсії, що перевищували три мінімальних зарплати, тобто у 2016 році - 4134 грн. Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео