Агро-новини 26 червня

головна
Новини аграрного сектору Орендар взяв у користування землю вартістю 6,4 млн. грн. і зник
  • «На Хмельниччині більше 500 га земель, що розташовані на території Шепетівського району, у 2014 р. було передано в оренду на 25 років для ведення фермерського господарства місцевому громадянину, який проживає за кордоном»,- пише прес-служба прокуратури Хмельницької області.

земля
земля

Встановлено, що орендар так і не створив фермерське господарство, доказів його волевиявлення займатися обробітком землі не надав, земельні ділянки за призначенням не використовує.
  • «Шепетівською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом позову прокуратури Хмельницької області в інтересах держави до фізичної особи про скасування 5 наказів головного управління Держземагентства в області та укладених на їх підставі 3 договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення», - сказано у повідомленні.
Також додається, що з урахуванням цих обставин, суд погодився із доводами прокуратури та прийняв рішення про скасування правовстановлюючих документів на користування відповідачем понад півтисячею гектарів земель загальною вартістю майже 6,4 млн. грн. Стартує програма фінансування аграріїв від Аграрного фонду
  • «ПАТ »Аграрний фонд« та ПАТ »Банк «Український капітал» розпочинають спільну програму фінансування виробників сільськогосподарської продукції",- пише прес-служба Аграрного фонду.
Відповідне рішення було прийнято на основі меморандуму, укладеного між ПАТ «Аграрний фонд» та ПАТ «Банк »Український капітал" у березні 2016 р.

гроші
гроші

Як зазначив голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко, основна мета спільної програми фінансування - допомога агровиробникам, створення сприятливих умов для розвитку сільського господарства в Україні, збільшення обсягів підтримки малих та середніх сільгосптоваровиробників з обсягом чистого доходу (виручки) за останній рік до 10 млн. грн.
  • «Спільна програма фінансування, яку ми розпочинаємо з банком »Український капітал«, для Аграрного фонду є пілотним проектом. Наразі програма готується до осінньої посівної озимих культур, і ми сподіваємось, що вже цієї осені зможемо її цілком налаштувати під потреби клієнтів», - зазначив Андрій Радченко.
Закон про молоко не відповідає вимогам ЄС і СОТ — експерт
  • «Закон »Про молоко та молочні продукти« не відповідає вимогам Європейського Союзу і Світової організації торгівлі, заявила виконавчий директор Молочного Комітету ЄБА Оксана Давидович»,- пише The DairyNews.
  • «Загалом, позиція Молочного комітету відповідає висловленій Спілкою Молочних підприємств. На нашу думку, цей закон у теперішньому його вигляді - це рудимент, пережиток радянської системи», - зазначила вона.

молоко
молоко

Також, вона відмітила той факт, що на сьогодні цей закон став інструментом маніпуляцій та зловживань перед виборами – коли депутати намагаються зареєструвати зміни до нього і зафіксувати мінімальну закупівельну ціну на молоко, прикриваючись підтримкою селян.
  • «Цей закон не відповідає вимогам ЄС та СОТ», - підкреслила Оксана Давидович і навела кілька прикладів регламентів та директив ЄС, якими регулюється виробництво і продаж молочної продукції в країнах Європи.

Огляд підготував Орест САРМАТСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео