Бійка на весіллі у сусідній області викликала на Тернопільщині жваве обговорення

Спецпризначенці ледве вгамували масову бійку під час весілля на Рівненщині. Восьма година ранку. Автовокзал Тернополя. Бус «Мерседес» за маршрутом Кузнецовськ-Тернопіль зупиняється у зоні висадки пасажирів. - Це щось творилося страшне, поліція, п’яні гості, бійка у ресторані, а тоді – на дворі, я ще такого не бачила, каже пасажирка Марія Кравців, жителька Кузнецовська, яке нещодавно перейменовано на Вараш. – Ми вже боялися за свою хату бо живемо неподалік, думали, що може палити почнуть. Якби на спецназ, там було би багато крові, - каже пані Марія.

- Ну що тут такого, яке весілля без бійки? У нас, у Заздрості Теребовлянського району, то там як бійка на весіллі, то в хід йде усе, що під руками. Навіть штахетами з цвяхами б’ються, - додає чоловік із великою картатою сумкою. - Молодь біситься з жиру. Батьки за кордоном, товчуть копійку, а у них тут, як кажуть «моча в голову б’є»! – кидає репліку ще одна жінка, яка зустрічає, видно з усього, внука, котрий виходить із салону буса разом із матір’ю. Аби з’ясувати суть резонансної події, телефонуємо у Рівненську поліцію.

- Слідчо-оперативна група встановила, що під час гулянки на весіллі між жителями села Воронки Володимирецького району та місцевими мешканцями виник конфлікт. Його учасники з’ясовувати стосунки продовжили на вулиці, влаштувавши бійку. На допомогу варашівцям приїхали понад півсотні осіб. Частина з них зайшла до приміщення закладу та забарикадувала двері, а інша – продовжила бійку на вулиці, - розповіла прес-офіцер Рівненської обласної поліції Ольга Олійник. За її словами, на місце події було направлено три екіпажі спецзагону «Дніпро-1», які і припинили бійку. З місця події правоохоронці вилучили гільзи для травматичного пістолету. У результаті сутички пошкоджено автомобіль «Mersedez E 320», який був припаркований поблизу розважального закладу. Наразі за медичною допомогою ніхто з учасників бійки не звертався. Поліцейські відкрили кримінальне провадження. Правоохоронці встановлюють обставини події та усіх учасників бійки. Додамо, що масові бійки у селах сусідньої області – не поодинокі.  Так, в березні цього року тридцять озброєних чоловіків із селища Рокитне влаштували бійку із стрільбою з мешканцями Єльні. А в квітні минулого року на Великодні свята село Березове побилося із сусіднім Старим Селом. Після бійки жителі Березового перекрили дорогу у бік Старого Села і встановили блокпости. У Березове довелося вводити наряд поліції та прикордонників. Восени 2015 – го між жителями сіл Дроздинь та Березове відбулася бійка у форматі "стінка на стінку". Петро Овчарик   Фото: ГУ НП у Рівненській області

Вибір читачів за тиждень

Відео