Обкласти великі пенсії чиновників 80% податком хоче нардеп Роман Заставний

roman-zastavnij-narodni-deputati-i-suddi-ne-budut-otrimuvati-spetspensiji-108741

Непомірно великі чиновницькі пенсії, які часом в десятки разів перевищують мінімальну,  мають бути оподатковані! До того ж, високим податком.

У цьому переконаний народний депутат від «Народного фронту» Роман Заставний.

Він ініціював встановлення 80% податку для тих, хто отримує пенсії  в розмірі від 10-ти тисяч гривень і вище.

«До цієї категорії належать судді, прокурори та інші чиновники, які самі для себе пролобіювали такі виплати. Ці посадовці ще працюючи, набивали власні кишені при мовчазному потуранню системи, яку вибудували олігархи режиму Януковича. То ж буде цілком справедливо і заслужено встановити для них такі стягнення, передусім, по відношенню до простих українців, що справді важко працювали все своє життя», – переконаний Роман Заставний.

Наразі ж у Законі «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій» прописано, що від податкових стягнень звільняються ті, у кого розмір пенсії складає менше 10 740 грн. Всі інші категорії населення підпадають під сплату податку, проте, лише 15%.

Роман Заставний впевнений: українцям варто накопичувати на пенсію вже в молоді роки. Тоді вони й отримуватимуть достатньо грошей, коли підуть на заслужений відпочинок.

Вибір читачів за тиждень

Відео