Відомі тернополяни привітали Україну з Днем Конституції

Перемоги, вміння бути господарями в рідній країні та реальної діяльності Конституції бажають відомі тернополяни одне одному та Україні в цілому у соцмережах в честь 20-річчя від дня прийняття основного державного документу.

Громадський діяч, волонтер та письменниця Лілія Мусіхіна побажала усім в цей день не лише Перемоги в війні, що триває, але й навчитися думати самостійно, не боятися, діяти і змінювати країну разом з однодумцями.

Пишатися Конституцією, користуватися нею, захищати свої інтереси, і «вчитися-вчитися-вчитися бути господарями у своїй же країні» зичить тернополянам відома громадська діячка, організатор виставки «Ярмарок талантів», що нещодавно відбулась в УД «Перемога», Олена Дейнека.

Професор кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства у ТНЕУ, доктор політичних наук Микола Лазарович на своїй сторінці у facebook не лише нагадав тернополянам історію та головні особливості першого найважливішого державного документу у світі - «Пактів й конституції законів та вольностей Війська Запорізького», згодом названих «Конституцією Орлика». Відомий тернополянин написав, що «Бажає всім нам, щоб наша Конституція нарешті почала діяти!»

 

Вибір читачів за тиждень

Відео