Мафії у Тернополі стає все більше

023_23

У «Файному місті» розмножується «Мафія». Це інтелектуальна гра, на яку «підсіли» жителі Тернополя. Нещодавно любителі цього виду занять започаткували новий клуб «Тернопільська мафія 1540», або «ТМ 1540». Вони регулярно збираються і проводять ігри.  Про особливості гри і роботу клубу «Терену» розповів один із засновників Валерій Фіголь.

- У Тернополі вже є клуби гри  у «мафію», чому ти вирішив започаткувати свій?

- Я люблю грати в мафію та завжди хотілось, щоб ця гра отримала більший успіх в нашому місті, тому й вирішив організувати новий клуб. Для мене це також великий досвід в організаційній роботі та у співпраці з людьми. Та і наш клуб спеціалізується не тільки у проведенні гри, а й у навчанні новачків.

- Що, на твою думку, найважливіше у цій грі?

- Найважливішим у грі є вміння аналізувати та брехати, так як на цьому базується суть гри, і, звичайно, нестандартне мислення.

- Як ти вважаєш, чому «Мафія»  так захоплює?

- Гра захоплює тим, що в ній гравець перебуває в нестандартній ролі. Наприклад, коли людина грає за дона мафії або за мафію, вона повинна блефувати на публіку так, щоб ніхто не здогадався про її справжню роль. А коли, наприклад, ти граєш за шерифа, то повинен слідкувати за усіма гравцями так, щоб у нічних перевірках точно натрапити на мафію та довести мирним жителям, що ця людина не є тим, за кого вона себе видає. Ця гра приносить азарт та незабутні відчуття.

- Чи отримують якісь знання гравці у «Мафію»?

- Звичайно, що кожен гравець після гри отримує знання, наприклад, вміння блефувати, аналізувати поведінку та манеру спілкування інших гравців, а найголовнішим є висловлення своєї думки та її відстоювання.

- Знаю що проходять турніри, чи брав ти у них участь? Поділись своїми враженнями?

- Так, мені доводилось раз брати участь у турнірі з «Мафії», який проходив у Львові. На ці змагання з'їхалося багато гравців із усієї країни. Були присутні як любителі, так і професіонали. Враження від гри були незабутні тому, що я під час ігор познайомився з багатьма новими людьми та перейняв від них досвід, який поліпшив мою гру в мафію.

- Чи важко було організувати свій клуб?

- Звичайно, клуб було організувати важко, але я це робив не один. Є ще 2 засновники – Паша Демчук та Юра Троян. Ці люди допомагали мені та підтримували у важкі моменти. Без них я не впевнений, що зміг би щось зробити. Тому ми разом намагаємось поширити моду на цю гру в нашому місті

- Як до вас можна приєднатись?

- Нас можна знайти у соцмережі «Вконтакті». Усіх охочих будемо раді бачити. До речі, ми проводимо ігри та навчаємо новачків абсолютно безкоштовно.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео