Відбувся новацький табір станиці Тернопіль «Моя незвідана країна – 2016»

13509071_10154200573128162_8802110517161142898_n-2-620x415

З 11 по 21 червня відбувся новацький табір станиці Тернопіль «Моя незвідана країна – 2016». Цьогорічний табір проходив на базі монастиря сестер згромадження НЗПБ в с. Язлівець Бучацького району. Табір ділився на молодший та старший підтабори. Програма передбачала вивчення історії України, - пише Тернопільський Пласт.

За допомогою машини часу таборовики мандрували різними історичними періодами. Напочатку табору вони поринули у Княжу Добу, де дізналися про життя княгині Ольги, князів Святослава Завойовника, Володимира Великого та Ярослава Мудрого. Познайомилися із постаттю короля Данила Галицького. В часі вивчення історії княжої доби, новацтво на Раді (заняття)  вивчало пісні, майструвало шоломи, прикраси на голову, таборову книжечку, робили аплікацію герба м. Львова. Також загальній увазі кожен рій представив за допомогою лялькового театру життєпис князів, княгинь, богатирів, які жили в тогочасній країні, повідомляє Те NEWS.

Наступною добою, в яку подорожували учасники табору, була Козацька. Протягом трьох днів діти знайомилися із заснуванням Козацької Січі, життям та побутом козаків, козаками-характерниками. Окрім вивчення козацьких пісень, на  Раді таборовики виготовляли козацькі хрести, робили макет Січі, розфарбовували на склі козаків. Так як козаки характерники вміли долати різні перешкоди, новацтво теж пройшло смугу перешкод. Місцевість, де проходив табір бере свій початок із козацьких часів. Саме в часі вивчення Козацької доби було заплановано мандрівку по селу Язлівець. Таборовики побували на розвалинах замку, в старому Римо-католицькому костелі та в діючій Греко-католицькій церкві. На підвечірок діти куштували особливий козацький чай, який вони самі приготували. Одного вечора виховники показували свої вміння на конкурсі «Мій виховник зможе».

Третьою добою, яку вивчали на таборі, була Сучасна Історія України. На Раді новацтву розповіли про Українських січових стрільців, Українську повстанську армія, здобуття незалежності України, Революцію гідності. Протягом цього періоду згадувалося про участь пластунів у творенні Української державності. Таборовики виготовляли мазепинки, маки із жовто-синіми стрічками, як знак пам’яті про герої за вільну Україну, розфарбовували герб Пласту – лілейку. В часі цієї доби була захоплююча мандрівка на Русилівські водопади та українська вечірка.

Протягом цілого табору діти грали теренові ігри, спортивні ігри, переглядали мультики відповідно до теми. Також здобували нові знання на вмілостях, які вони вибрали відповідно свої зацікавлень.

В кінці табору всі учасники показали свої знання із вивченої історії на змазі по історичному ігровому комплексі.

Найцікавішим заключним етапом табору була ярмарка. На ній кожен міг придбати за отримані бали під час точкування, які переводилися у гривеники, таборову футболку, відзначку, пластові та патріотичні наліпки, українські сувеніри, альбоми, блокноти, солодощі, розфарбовки тощо. Кому не вистачало гривеників заробляв, виконуючи завдання виховників або придумуючи свої способи заробітку.

На закритті всі отримали посвідки про перейдений табір та було відзначено першунів табору: молодший підтабір – Катерина Боднар, Влад Обаранчук, Катерина Кобильник, старший підтабір – Ярина Пинда. Бажаємо їм подальших успіхів у пластуванні!

Дякуємо всім новакам і новачкам, їхнім батькам, виховникам, проводу табору за гарно організовану програму та активну участь. Особлива подяка видавництву «Школярик» за надану продукцію для таборовиків. Велика подяка сестрам монастиря в с. Язлівець, що з радістю прийняли всіх таборовиків і створили гарні умови для проведення табору. Також дякуємо о. Ярославу Шевчуку та о. Роману Дутчаку за те, що відслужили Святу Літургію і їхні духовні настанови для учасників табору.

Вибір читачів за тиждень

Відео