Тернопільські машинки найшвидші

головна

На днях у Хмельницькому відбулися Всеукраїнські змагання з авто моделювання. Тернопільські аматори спортсмени сконструювали спеціальні гоночні машинки, які розвивають на авто треку дуже значні швидкості завдяки своїй формі та особливостям будови. Відтак тернополяни вибороли 4 призових місця – одне перше два других та одне четверте.

Відтак 1 місце у класі машинок півтора кубічних сантиметри з встановленням рекорду України зі швидкістю 258 кілометрів за годину зайняв тернополянин Андрій Якимів, майстер спорту міжнародного класу з авто моделювання.  Крім того Андрій взяв ще й друге місце правда в іншому класі машинок 3,5 кубічних сантиметрів, повідомляє info.te.ua.

Також тернополянин Андрій Абрамик зайняв друге місце – у класі машинок з об’ємом 2,5 кубічних сантиметри.

За підсумками Всеукраїнського конкурсу двоє тернополян – Андрій Якимів та Андрій Абрамик поїдуть на Чемпіонат світу з автомоделювання, який відбудеться 24 липня у Польщі у місті Піла

Четверте місце у класі машинок з об’ємом 10 кубічних сантиметрів зайняв Дмитро Глухов, який до речі нещодавно повернувся із зони АТО.  Крім того Дмитро на змаганнях виконав норматив кандидата в майстри спорту.

Крім того, тернопільські автолюбителі вирішили створити на базі станції юнних техніків гурток для дітей та дорослих по автомоделюванню.

- Машини на змагання ми робимо  півроку, а вдосконалювати їх можна і по 4-5 років, – відзначив Андрій Абрамик, один із переможців Всеукраїнських замагань. – Та все на голому ентузіазмі. Ми самі фінансуємо свої моделі, а також подорожі на змагання. То ж вирішили цього року підтримати обдарованих дітей і створити на базі юних техніків гурток по автомоделюванню. Усіх охочих запрошуємо долучитися до цієї справи.

Саме Дмитро Глухов, учасник АТО, вирішив організувати гурток  і допомагати дітям по авто моделюванню на станції юних техніків.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео