На Тернопільщині судитимуть службовця, який ухилився від сплати майже 2 млн. грн. податків

molotok-zakon-sud-pravosudie-2703

Прокуратурою Тернопільської області скеровано до суду кримінальне провадження за фактом ухилення службовою особою одного з сільськогосподарських підприємств області від сплати податків, використання завідомо неправдивих документів та невиконання судового рішення.

Встановлено, що упродовж 2013-2014 років службова особа підприємства отримувала незаконну вигоду у вигляді мінімізації податкових зобов’язань, чим спричинила інтересам держави шкоду у сумі майже 2 млн. грн.

Зокрема, обвинувачений відобразив у бухгалтерському обліку та податковій звітності недостовірні первинні документи про придбання товарів та послуг з метою незаконного заниження об’єктів оподаткування з податку на доходи фізичних осіб та з податку на додану вартість.

Крім того, він відмовився виконувати рішення суду, що стосувалось досудового розслідування кримінального провадження.

Наразі матеріали кримінального провадження стосовно обвинуваченого за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.212, ч.2, ч.4 ст.358, ч.1 ст.382 КК України (ухилення від сплати податків, використання завідомо неправдивих документів та невиконання судового рішення) перебувають на розгляді в суді.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео