На Тернопільщині планують відновити 3 військові частини

еаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа
Військові частини у Чорткові, Теребовлі і Бережанах планують відновити найближчим часом. Для цього із обласного бюджету уже виділили гроші. 44-ту окрему артилерійську бригаду, що наразі дислокується лише у Тернополі планують розширити. Для цього відновлюватимуть військові частини у Чорткові, Теребовлі і Бережанах. Наразі із обласного бюджету уже виділи 13 із половиною мільйонів із потрібних 40-ка.
  • Станом на сьогодні виділено 13,5 мільйонів гривень на 44 бригаду, яка дислокується в Тернополі, яка буде відновлюватись в Теребовлі і Чорткові. Відповідно це лише початок, проте ми можемо говорити про перспективу повноцінно лише тоді, коли військові частино будуть повністю укомплектовані військовими-контрактниками , - каже голова обласної держадміністрації Степан Барна.
Наразі тривають проектні роботи по відновленню частин у Чорткові і Теребовлі. Окрім того, вдалось залучили інвесторів, які допоможуть у деяких видах робіт.
  • В Теребовлі ведуться проектні роботи і я маю надію, що ми поснемо відновлення уже восени. Окрім того, в нас була робоча поїзда у ці міста, де нам вдалось залучити спонсорів, які допомагатимуть нам у відновленні військових частин, - запевняє Степан Барна.
Проте, аби частини таки відновили, потрібно аби у них хтось служив, повідомив Степан Барна. Тож наразі обласна адміністрація активно працює над набором жителів нашого краю на службу за контрактом.   Фото автора Діана Гоголь

Вибір читачів за тиждень

Відео