Пенсіонерка з Чортківщини продавала фальсифіковане спиртне

photo.13408

Про підозру в порушенні  одразу двох статей Кримінального кодексу повідомлено 64-річну жительку Чортківщини. Пенсіонерка нестиме відповідальність за торгівлю фальсифікованим спиртним.

Під час санкціонованого обшуку, проведеного в господарстві жительки села Косів, поліцейські вилучили майже півсотні пляшок сурогату з наклейками різних торгових марок. І «Пшенична», і «Nemiroff», і «Хлібний Дар», і «Хортиця» - загалом асортимент товару складали майже п'ятнадцять найменувань.

Під час оперативної закупки правоохоронці переконалися, пенсіонерка заманює покупців дешевизною товару. Якщо в магазині, приміром, пляшка горілки вартувала в межах 60 гривень, то вартість «домашньої» продукції була вдвічі меншою. За півлітрівку жінка просила 28 гривень.

Поліцейським пенсіонерка пояснила, що алкогольну продукцію їй запропонував реалізовувати невідомий чоловік. Хто він і звідки – жінка не розповідає, тому  слідчі виділили в окреме провадження матеріали щодо встановлення та притягнення до відповідальності особи постачальника.

Згідно експертних висновків, вилучена алкогольна продукція не відповідає стандартним вимогам. І градус не той, і в пляшках не долито, та й акцизні марки підроблені.

Пенсіонерці інкримінують частину першу статті 199 ККУ - збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку та частину першу статті 204 ККУ – зберігання та збут підакцизних товарів.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації ГУНП в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео