На Тернопіллі ведеться боротьба з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності

Exif_JPEG_420

Засідання робочої групи по боротьбі з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності відбулося у Тернопільській обласній державній адміністрації.

Представники уповноважених органів прозвітували про здійснені у поточному році заходи контролю за використанням об’єктів права інтелектуальної власності. А саме щодо порушення авторського права і суміжних прав, незаконного виробництва та розповсюдження аудіо-відео продукції, використання неліцензійного програмного забезпечення, незаконного  використання торгових і акцизних марок, реалізація немаркованої продукції тощо. Окрім цього, висловили свої пропозиції щодо активізації роботи в даному напрямку.

Присутні відмітили необхідність підвищення в суспільстві, зокрема, серед суб’єктів, що здійснюють підприємницьку діяльність, рівня обізнаності, культури та відповідальності щодо використання інтелектуальної власності, зокрема дотримання авторських прав.

Під час обговорення визначили проблемні питання, що потребують врегулювання, в тому числі на законодавчому рівні. А також подальші заходи щодо боротьби з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності.

За результатами засідання погоджено проект рішення. Органам, уповноваженим на здійснення перевірок в сфері інтелектуальної власності та місцевим органам влади передбачена низка доручень по вжиттю заходів щодо охорони інтелектуальної власності.

Повідомляє Тернопільська ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео