Путівки на чемпіонати Європи та Світу - в тернопільських легкоатлетів

Tqk9FZWsC4A

Вже традиційно в Кіровограді на стадіоні «Зірка» проходили чемпіонати України з легкої атлетики серед юнаків 1999 р.н.і мол. та юніорів.

Вихованець тренера-викладача Гудзя Павла з Шумщини – Василь Макух в фінальному забігу на 100м зупинивши хронометр на позначці 11.14 сек виборов друге місце, що стало перепусткою на чемпіонат Європи серед юнаків, який відбудеться 14-17 липня в Тбілісі (Грузія). Три рази прийшлось стартувати Василю щоб досягти мети; впевнено перемігши в попередній забігах з результатами 11.03, та 11.15 сек, в фіналі поступився тільки більш досвіченішому супернику з Черкащини. Зараз тренується Василь в обласній ДЮСШ під опікою тренера Дуди Богдана та навчається в економічному коледжі ТНЕУ. Також в бігу на 100м Олександр Підліпчук (ОДЮСШ «Колос», тренер Васірук Михайло) показавши високий час 11.33 сек в попередньому забігу, в півфіналі пробігши за 11.44 сек зайняв дев’яте місце.

S_4imZyDEfQ
S_4imZyDEfQ

А серед юніорів право виступити на світовому форумі, який відбудеться 19-24 липня в польському місті Бидгож, здобули вихованець Бучацької ДЮСШ, студент ТНПУ ім. В. Гнатюка Іван Карюк (тренери Чуба Іван, Васірук Михайло) та учениця ВПТУ ресторанного сервісу та торгівлі Крістіна Поворознюк (ОДЮСШ «Колос», тренер Зозуля Віра). Виконавши кваліфікаційні нормативи ще на минулих стартах, Іван пославши ядро на 17.75 м, без зусиль виборов золоту медаль, а Крістіна в неймовірну спеку фінішувала третьою в спортивній ходьбі на дистанції 10000м з результатом 54.13,9 сек.

Pq8G2N1zoYg
Pq8G2N1zoYg

Дві срібні нагороди вибороли два наших стрибуни; Віктор Сенчук (ШВСМ, тренери Васірук Михайло, Большаков Валерій)  в стрибках в довжину (715 см) та Назар Вовчок ( тренер Кармелюк Євген, ОДЮСШ «Колос») в стрибках в висоту (195 см). Маючи другий час в кваліфікаційних забігах в бігу на 800м, в фіналі зовсім мало не хватило Оксані Більчак (тренери Стефанишина Ольга, Небельський Володимир) до призового місця; показавши високий результат 2.11,65 сек на рівні КМСУ стала четвертою. П’яте місце в стрибках в висоту (170 см) за Стефанишиною Христиною (тренер Кармелюк Євген, ОДЮСШ «Колос») і шосте в штовханні ядра (14.68 м) з Шилівським Олександром (тренери Панасюк Іван, Данилюк Олег, ОДЮСШ «Колос»).

22zRmRj8cJg
22zRmRj8cJg

Бажаємо успішних стартів нашим збірникам на міжнародних змаганнях

Вибір читачів за тиждень

Відео