Хлопець із невеличкого містечка на Тернопільщині уже 10 разів дивував всю Україну

6OeZeG5Kzhk

Нещодавно у м.Кіровоград відбулися змагання зі штовхання ядра, де перемогу здобув Карюк Іван – хлопець із маленького м.Бучач. Вже вкотре він став чемпіоном України, і тепер готується підкорювати світ.

Іване, які враження від чергової перемоги,  як проходить підготовка до чемпіонату світу, і які очікування від поїздки?

В Кіровоград я їхав за перемогою. Були переживання, як і перед кожними змаганнями, проте я поставив собі ціль і ніщо не могло мене зупинити. Багато емоцій переживаєш в кожну хвилину: при поїздці, при виході, при самому штовханні, ну і , звичайно, коли оголошують результати. Всі ці емоції різні, і передати словами їх неможливо, повідомляє Тернопіль Live.

Тренування проходять по-різному. Взагалі тренуюсь 6-7 разів на тиждень, під час підготовки до самих змагань лише п*ять.  План роботи на даному етапі виконаний, адже я їду на світ. Хоча мені й мало вірилося у це, але дякуючи своєму тренеру, я досягнув високих результатів. Багато очікувань від поїздки, проте стараюсь не думати про це. Хочу гідно виступити на замаганнях такого рівня.

 Минулого року ти виступав у Колумбії, як все пройшло  там?

Дуже багато вражень було під час самої подорожі, все сталось неочікувано для мене.

Важко справитись з собою, адже це зовсім інший рівень. Проте  я показав достойний результат, зайнявши 18 місце з 40.

За два тижні, разом зі збірною України вирушаємо до Польщі. Не хочу нічого прогнозувати, але одне знаю точно, цього разу буде важче, адже у 2015 змагався з юнаками, тепер виступаю серед юніорів – спортсменів старших за мене і з більшим досвідом у цій сфері.

Щоб досягти таких результатів потрібно багато років тренувань та підтримки близьких. Хто завжди допомагав тобі у цьому?

Почав тренуватись я від третього класу, і відтоді мені завжди допомає тренер. Завдяки цьому, я досягнув досить високих результатів. Дуже вдячний своїм батькам. Вони завжди підтримують мене під час змагань і в період самої підготовки. Це дуже важливо для мене, як спортсмена.

Також дівчина та друзі, особливо ті, яких зустрів під час навчання. Саме вони показали мені, що можна жити трішки по-іншому – краще.

Важко виокремити когось одного, адже кожен з них вкладає частинку себе, що робить мене сильнішим з кожним днем.

Тобі вистачає часу на розваги, навчання, відпочинок чи доводиться обмежувати себе в чомусь?

Кожен спортсмен обмежує себе в чомусь , якщо він дійсно хоче добитись великих результатів. В  спортсмена є режим, якого потрібно дотримуватись, по дві треніровки в день , які теж не даються легко , бувають проблеми в університеті…

На навчання не завжди вистачає часу, адже постійно змагання та багато тренувань. Доводиться пропускати пари, і наздогнати все досить складно. Проте я навчаюсь на факультеті фізичногого виховання, і тут є люди, які розуміють та підтримують мене, особливо декан факультету.

На даний момент готуюсь до свого головного старту і думати про якийсь відпочинок я не можу, тільки після закінчення чемпіонату.

Сучасна молодь, в більшості, розважається в нічних клубах, чи не цікавить тебе такий спосіб життя, і як розважаєшся ти?

В мої інтереси не входять дискотеки, останній раз я був 3 роки тому. На даний момент я отримую задоволення від іншого. Мені вистачає піти погуляти з друзями, та з хорошим настроєм повернутися додому. Я думаю, ще буде час відвідати інші місця, але зараз спорт на першому місці.

Ти ще навчаєшся, а які плани після закінчення університету?

Важко говорити, що я буду робити після навчання та своєї кар*єри. Життя міняється, тому не будемо забігати наперед. Зараз в мене одна мета – це олімпіада. Ну і звичайно виконати норматив МСМК (майстер спорту міжнародного класу) – одне з найбільших досягнень будь-якого спортсмена.  На даний момент я ставлю перед собою цілі і добиваюсь їх, щоб реалізувати свою мету!

Для кожного спортсмена важливі не тільки тренування та режим, а й харчування. Як харчуєшся вдома, та під час навчання? Чи важко підтримувати вагу у нормі?

Харчування в мене на дуже високому рівні і звичайно є певна дієта якої я притримуюсь. Вдома однозначно легше з цим, адже мама сама спортсменка і розуміє наскільки це важливо. Трішки важче, коли на навчанні, адже живу в гуртожитку. Тут самі розумієте. Тримати вагу досить важко, особливо зараз, коли починається жара і дуже важко тренуватись. Але я справляюсь.

Що б ти міг порадити та побажати починаючим спортсменам?

Людям, які починають займатися спортом  насамперед раджу не ставити перед собою дуже великі цілі, а добиватись всього поступово. Бажаю закінчувати розпочате, і ніколи не здаватись, як би важко не було.

Вибір читачів за тиждень

Відео