Одразу у двох селах Тернопільського району відбулись громадські слухання щодо створення ОТГ

2_Ploticha_Chistiliv

У неділю, 10 липня, в рамках “Децентралізаційного марафону” в селах Чистилів та Плотича, які знаходяться в Тернопільському районі, відбулись громадські слухання щодо об’єднання в територіальну громаду.

Потреба у проведенні громадських слухань виникла у зв’язку з тим, що зазначені села отримали одразу 3 пропозиції для об’єднання  міста Тернополя та сіл Біла і Великий Глибочок.

1_Ploticha_Chistiliv
1_Ploticha_Chistiliv

На заході були присутні активісти Всеукраїнської ініціативи «Активна громада», експерти регіонального відділення Асоціації міст України в Тернопільській області, міський голова Тернополя Сергій Надал із своїм заступником Володимиром Дідичом та керівники структурних підрозділів Тернопільської міської ради.

Координатор Всеукраїнської ініціативи «Активна громада» у Тернопільській області Рустам Ергешов розповів про механізми об’єднання територіальної громади та акцентував увагу на функціонуванні медичних закладів, які найбільше цікавлять громадян. Жителі дізнались про первинну та вторинну медицину і отримали змогу висловити своє бажання мати вільний доступ до шкільних закладів.

Ploticha_Chistiliv
Ploticha_Chistiliv

Представники громад задавали чимало питань, які стосуються переваг та ризиків від можливого об’єднання. Детальні відповіді на усі запитання надав директор РВ АМУ в Тернопільській області Ігор Гірчак. Окрім того, Ігорю Ярославовичу вдалось розвіяти міфи та чутки, які стосуються децентралізації, особливо в галузях освіти та охорони здоров’я.

Міський голова Тернополя Сергій Надал зазначив, що місто сьогодні уже має власну поліцію, яка забезпечує громадський порядок, і розвинену мережу закладів дошкільної, середньої та позашкільної освіти, функціонує Центр надання адміністративних послуг. Міська рада, у разі об’єднання, забезпечить належне транспортне сполучення до громад, а на розвиток громад місто виділятиме до двох мільйонів гривень.

Представники громад отримали усю необхідну інформацію і найближчим часом приймуть рішення, з яким населеним пунктом буде для них краще об’єднатись.

Вибір читачів за тиждень

Відео