Тернопільські прокурори не розуміють, як в Луценка рахують їхню зарплату (скрін)

123

Співробітники прокуратур не до кінця розуміють, яку саме зарплату вони отримують.

Генпрокурор Юрій Луценко в інтерв’ю газеті «Високий Замок» назвав цифру, що значно перебільшена.

«Їхні низькі зарплати — це міф. Я також донедавна казав, що не можна знайти чесних прокурорів на дві з половиною тисячі гривень. Я затребував дані про те, скільки отримують на руки працівники прокурорських структур. Наприклад, моя зарплата 35 тисяч гривень. Це серйозний ріст зарплати після Верховної Ради. Так ось, низовий прокурор отримує щонайменше 12 тисяч гривень. Ми знаємо, скільки отримує український вчитель…», - цитує газета слова пана Луценка.

Цілком імовірно, що Генерального прокурора неправильно проінформували. Можливо, що йому подали дані про нараховані зарплати. Але з неї ще стягуються податки і на руки люди отримують значно менше.

Наприклад, прокурор тернопільської місцевої прокуратури при певній посаді, що свідчить про те, що він зовсім не «низовий», отримує на руки неповних 7 тисяч гривень. Звичайні прокурори, особливо ті, що без вислуги, отримують ще менше.

Можна по-різному порівнювати зарплати, але не варто боятися збільшувати її тим, від кого залежить викорінення головного зла сучасної України – корупції. І робити це – реально, а не статистикою на папері.

Вибір читачів за тиждень

Відео