Тернополянам розповідали про фіалки

Леб

Фіалка - це кімнатна рослина. Вона наймиліша з усіх, має доволі широкий вибір сортів та кольорової гами.

Олена Лебецька, селекціонер з Вінниці протягом чотирьох днів демонструвала мешканцям міста узумбарські фіалки («Терен» писав про це ТУТ) і розповідала про догляд за ними.

Жінка привезла на виставку 30 стандартних сортів фіалки та 25 мініатюрних.

  • Кожна рослина унікальна по-своєму, але тут представлені різноманітні види цієї рослини. Я привезла не лише свої, а й сорти фіалок із-за кордону, - розповідає Олена Лебецька. - Догляд за фіалками не потребує ніяких надзвичайних зусиль. нотовий полив, професійне добриво, субстрати. Завжди є вибір горшечків, що раніше складало чи не найбільшу проблему. Головне - не перелити, не пересушити, “годувати вчасно”, ну і звичайно, щоб був хороший ґрунт для квітки - це 90% успіху у вирощуванні фіалок.

j1YcdL6xIE0
j1YcdL6xIE0

Зараз в продажі є ґрунт зі спеціальними субстратами - голландського, німецького та прибалтійського виробництва спеціально для фіалок.

  • Коли коріння здорове - фіалка почуває себе добре, - каже селекціонер. - Якщо у рослини є проблеми, то це одразу відображається на її зовнішньому вигляді: листки втрачають колір, блиск, квітка погано росте, дрібненький цвіт, дичавіє. Квіти в такому разі взагалі можуть не цвісти.

Пані Олена знає, здорова рослина має завжди блискуче чисте листя та гарно цвіте. Якщо ж розеточка витягнута - то є проблеми із світлом, а коли навпаки - росте погано, то до світла забагато.

  • Фіалки цвітуть майже весь час, проте є такі сорти, які два місяці відновлюються після цвітіння, - запевняє Олена Лебецька. -  Фіалка потребує постійної уваги. Поливати її в зимовий час потрібно раз в 4-5 днів, а влітку частіше. Ми повинні стежити за вагою горщика, за станом землі - якщо суха, потрібно полити,але не допускати пересихання листочків. Ніколи не буває такого, що ти ними намилуєшся, вони завжди різні і цікаві. Навіть сам процес вирощування фіалки з листочка - це ніби рідна дитина...ти чекаєш коли вони підростуть, коли цвістимуть вперше.

y3QYVlTLE-I
y3QYVlTLE-I

PSnDXThv1JQ
PSnDXThv1JQ

8CAa-cTZFXM
8CAa-cTZFXM

5UBlvE7xOrw
5UBlvE7xOrw

Фото автора та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео