Орест Сарматський

Місто на Тернопільщині наближається до свого 500-річчя (Фоторепортаж)

Чортків

Сьогодні найбільший в Тернопільській області райцентр – Чортків відзначає свій день народження.

Це місто святкує 494-річчя з часу першої літописної згадки. Традиційно, 12 липня, на празник Верховних Апостолів Петра і Павла, тут відзначають День міста.

Фактично, святкування розпочалися ще минулої суботи і триватимуть до кінця сьогоднішнього дня. Кілька днів тому, під час засідання десятої сесії Чортківської міської ради місцеві депутати до Дня міста розглянули два клопотання. Одне - щодо присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чорткова» видатному земляку, який у період з 1941 по 1944 роки навчався в Чортківській гімназії ім. М. Шашкевича, українському, канадському, швейцарському економісту, громадському діячу, меценату, дійсному члену Римського клубу Богдану Гаврилишину.

А інше клопотання стосувалося присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чорткова» Михайлу Каськіву. Він впродовж 30 років очолював Чортківську гімназію імені Маркіяна Шашкевича

і досяг значних успіхів у вихованні та навчанні підростаючого покоління. Депутати прийняли рішення про присвоєння цим людям почесного звання.

Сьогодні у Чорткові відбуваються святкові концерти, гучні забави та чимало інших цікавих атракцій. «Фішка» свята - виступи учасників телевізійних шоу «Україна має талант—7», «X—фактор», а також футбольного клубу «Маестро», до складу якого увійшли відомі зірки української естради, кіно, телебачення і бізнесу.

z13
z13

z15
z15

z18
z18

Чортків Пі П
Чортків Пі П

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Чортків-Успіння (4)
Чортків-Успіння (4)

Чортків-Успіння (5)
Чортків-Успіння (5)

z09
z09

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео