Гімназисти із Заліщиків навчатимуться демократії у Польщі

dsc-9891

Заліщицька державна гімназія Тернопільської області (Microsoft Showcase school 2016), як переможець відбору Міжнародної програми «Класна школа», продовжує реалізовувати завдання щодо запровадження Кодексу 2.0 у навчальний процес та дотримання і розвиток демократичних принципів у своїй діяльності.

Для 12 переможців-представників шкіл Міжнародної програми «Класна школа» була організована зустріч з вчителями Республіки Польща, навчальні заклади яких бажають налагодити співпрацю шкіл та обмін молоді у межах Програми «Перетворення в регіоні» – RІТА, яка фінансується Польсько-Американським Фондом Свободи, адмініструється Фондом «Освіта для демократії» при підтримці Товариства Лева та Лабораторії Громадянської Освіти «Пошук», повідомляють у Міністерстві освіти і науки України.

Директор Заліщицької гімназії Олександра Войчишин у результаті участі у тренінгах, розробки спільних проектів, які зацікавили і польських колег, налагодила співпрацю з Евою Яніцькою, представником гімназії з м. Лодзь. Попередньо обговорено реалізацію спільного проекту «Ретро-гра», який дасть можливість активізувати молодь до пізнання минулого та залучити її до активного відпочинку.

На запрошення гімназії 16 червня 2016 року у Заліщики для особистого знайомства з навчальним закладом та для підписання документу про наміри щодо співпраці прибула делегація навчального закладу м. Лодзь на чолі з директором Барбарою Цельмеровською. Польська гімназія є також активним учасником програми «Класна школа» і запроваджує Кодекс 2.0 у навчально-виховний процес.

Наступним кроком буде відвідання українською делегацією школи-партнера у Польщі восени 2016 року і продовження реалізації проекту «Ретро-гра».

Вибір читачів за тиждень

Відео