Майже на 600-гектарному полі компанії «Агропродсервіс» формується хороший урожай гречки

b9271686a4110d15cf589f3a5d241403

У компанії «Агропродсервіс» цьогоріч велике значення приділяють такій культурі як гречка. І пов’язано це передусім з дефіцитом гречаної крупи на споживчому ринку. Крім того, вона є хорошим медоносом і добрим попередником для інших сільськогосподарських культур. Ґрунт, після збирання гречки, досить пухкий і добре утримує вологу, а її післяжнивні рештки - багаті на азот, фосфор і особливо калій, які поліпшують його родючість.

Теперішні метеорологічні умови сприятливі для масового цвітіння і наливу плодів, оскільки у цей період гречка вбирає з ґрунту 50-60% води від загальної потреби на розвиток рослин, повідомляє agroprodservice.

Усі 450 га весняних посівів гречки у Козівському, Борщівському, Теребовлянському і Лановецькому районах показують хороші види на врожай. Дружні сходи дала також гречка на 130 га у Росоховатці Козівського району, яку висіяли першого липня одразу після збирання озимого ячменю. Аби не втратити вологи, стерню тут же дискували під сівбу.

«Збиратимемо гречку, - говорить головний агроном компанії Андрій Кулян, - переважно роздільним способом. Практикуватимемо скошення гречки у валки, коли достигне 75-80% плодів. Це тому, що період плодоутворення і достигання гречки розтягнутий у часі. Збиратимемо її у ранкові години, а через 4-6 днів, коли вологість стебел і листків зменшиться до 30-35%, а зерна – до 16-18%, валки обмолочуватимемо зерновими комбайнами».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео