Тернопільський нардеп розказав, за яких умов можна поділити 1,5 млрд дол.

DSC_4778

У «Народному фронті» впевнені: залишки «клану Януковича» не дають депутатам прийняти Закон, який дозволяє провести спецконфіскацію коштів екс-президента.

Конфіскація майна Януковича – не вигідна клану колишнього президента.

У цьому переконаний народний депутат від «Народного фронту» Роман Заставний. Його колеги по фракції у Верховній Раді заявили, що закон про спецконфіскацію не дає прийняти міністр екології періоду Януковича – Злочевський. Саме при попередньому президентові бізнес цього службовця розвинувся найбільше. Відповідно, зараз корупціонер намагається тиснути на деяких народних депутатів, щоб ті не голосували за спецконфіскацію майна Януковича.

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=1ky1Wwfqsu0[/embed]

В той же час, наголошує Роман Заставний, треба розуміти, що законопроект стосується тільки грошей екс-президента і не поширюється на майно інших осіб.

«В поданому проекті про конфіскацію враховано всі зауваження і правки. Завдяки цьому рішенню 1,5 млрд дол., які заарештував ще уряд Яценюка, вдасться направити в держбюджет», – стверджує Роман Заставний.

Якщо ж парламент не підтримає це рішення, в кінці грудня 2016 року  гроші будуть розблоковані і їх легко повернуть на рахунки Януковича.

«Народний фронт» пропонує направити із цієї суми: 10 млрд грн – на оборону, 10 млрд грн – на відновлення доріг, 2 млрд грн – на продовження реформи Національної поліції, 600 млн грн – на Держприкордонслужбу, 300 млн грн – Держслужбі з надзвичайних ситуацій на паливо, 2 млрд грн – на соціально-економічний розвиток областей та 18 млрд грн – на підвищення зарплат бюджетникам.

Наступна спроба проголосувати за законопроект про спецконфіскацію запланована на четвер, 14 липня.

Вибір читачів за тиждень

Відео