118 демобілізованих військових знайшли роботу завдяки центрам зайнятості Тернопільщини

1479820f5e48a00e8222ff3fcb3c6fcb

Цьогоріч центри зайнятості Тернопільщини допомогли працевлаштуватись 118 демобілізованим військовим.

 У місцевих центрах зайнятості Тернопілля упродовж січня-червня 2016 року було зареєстровано 1041 безробітного демобілізованого учасника АТО. З них 28 - мали інвалідність.

«Фахівці центрів зайнятості до колишніх воїнів відносяться з особливою увагою, враховуючи соціальні, емоційні, психологічні аспекти. Усім їм надають інформаційні та консультаційні послуги щодо сприяння працевлаштуванню; пропонують започаткувати власну справу, тимчасову зайнятість, професійне навчанням чи перенавчання за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, - зазначає заступник директора обласного центру зайнятості Олександра Островська. - Відтак, 118 демобілізованим військовим вдалося знайти роботу, з них 19 – отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності; 39 - проходили професійне навчання, 17 – працювали на громадських та інших роботах тимчасового характеру. За станом на 1 липня ц.р. для 803-х колишніх учасників АТО продовжується пошук підходящої роботи».

Крім того, центри зайнятості області отримали у місцевих військкоматах списки загиблих учасників АТО з метою сприяння у працевлаштуванні членам їх сімей. Із 71 опитаної особи - 62 не потребували роботи (пенсія за віком, перебувають у трудових відносинах, займаються особистим селянським господарством). Із дев’яти осіб, які виявили бажання працювати, п’ятьом за допомогою служби зайнятості надано місця праці, одна людина працевлаштувалася самостійно, ще 3 зареєструвались у центрах зайнятості Тернопільщини з метою пошуку роботи.

Вибір читачів за тиждень

Відео