Генпрокурор України розповів, як шукав для Тернополя «досвідченого коня»

c3eEtJ1toCk

Вчора, 16 липня, у Тернополі призначили нового обласного прокурора, Владислава Перча. Проте те, як його вибирали на посаду, розповів Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

- Почав я шукати, кого можна поставити на цю посаду, - починає свою розповідь Юрій Луценко, - відкриваю теку із місцевими прокурорами славного Тернопілля. З усіх заступників обласного прокурора залишився один, Олег Галицький . Всі інші: або вже арештовані, або усунені, або найближчим часом туди підуть.

Генпрокурор вирішив розглянути кандидатури районних прокурорів.

- Кременецька прокуратура – Олег Денисюк. Була думка призначати його на цю посаду. Проте, коли почав вивчати ситуацію, то побачив, що є маса незаконних вирубів лісу та лісопилок. Чи може Олег Андрійович працювати на своїй посаді, розбереться новий обласний прокурор, але те, що він не може бути прикладом для охочих у кар’єрному зростанні для мене очевидно, - продовжує Юрій Луценко.

9V-EdxZc93M
9V-EdxZc93M

Наступним кандидатом на посаду, був прокурор із Теребовлі. Та Луценко і цього разу не прийняв свого рішення в його користь.

- До мене потрапили документи, що лише 10 відсотків кар’єрів оформлені згідно чинного законодавства, всі інші, як вели до революції,  так і зараз проводять незаконне видобування. Ще раз кажу, чи може після цього залишатись пан Лотоцький на посаді, розбереться новий обласний прокурор, - каже Юрій Луценко.

Тернопільська міська прокуратура прославилась «хабарями». Тож, цей варіант Генпрокурор України навіть не розглядав.

- Тому, виходячи із ситуації, я прийняв рішення, не призначати молодого тернопільського прокурора, який покаже можливість кар’єрного росту, а змушений був шукати «досвідченого коня». В’ячеслава Орестовича я знаю уже давно, ще із роботи в міліції, окрім роботи в Чернівецькій області, де він постійно супроводжував прокурорську лінію. Пан В'ячеслав працює в органах  уже 24 роки. Я думаю, що це людина, яка зможе навчити молоду команду, - обґрунтував свій вибір Юрій Луценко.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео