Віра Олександрович

Депутат вимагає розірвати угоду із Тернопільською облдержадміністрацією (відео)

ОДА2

Примусового виселення всього апарату обласної держадміністрації із будинку на Грушевського, 8 (ця будівля – власність облради, а ОДА в ній орендує офіси - прим.) вимагає депутат обласної ради Олександр Башта.

На його думку, на такий крок керівництво ради мусить піти, бо «ніхто не покараний і навіть не вибачився за своє хамське і злочинне ставлення до прав депутата обласної ради».

Йдеться про конфлікт, що виник 13 липня під час прес-конференції заступника голови ОДА Олега Валова. Присутнім був там і депутат облради від ВО «Свобода» Олександр Башта. Він кілька разів хотів взяти слово, висловити свою думку про децентралізацію, але пріоритет ведуча зустрічі надала запитанням від журналістів. Пообіцявши дати слово депутату у кінці прес-конференції. Коли ж представники місцевих телеканалів, не дочекавшись завершення зустрічі, вийшли із кімнати, а також почали збиратися й інші місцеві журналісти (прес-конференція неочікувано затягнулася майже на годину – прим.), депутат демонстративно залишив приміщення. Його обурило, що він не зміг озвучити свою думку при всіх представниках ЗМІ.

Башта_ф
Башта_ф

Нагадаємо, представники ВО «Свобода» мали найбільше претензій до Перспективного плану формування територій громад Тернопільської області, а тому не голосували за нього, ані в цьому, ані в попередньому скликанні. Оскільки тепер у них немає більшості в обласній раді. Ухвалити документ вдалося лише 11 грудня 2015 р.

Сьогодні, 18 липня, він зробив депутатський запит із цього приводу і оприлюднив його на своїй сторінці у facebook.

Подаємо текст повністю:

«Голові Тернопільської обласної ради Овчаруку В.В. Депутатський запит. 13 липня 2016 року, об 11 годині, в приміщенні Тернопільської облради (Тернопіль, вул. Грушевського, 8, каб. 824.) під час проведення пресової конференції - «Зміни до Перспективного плану формування територій громад Тернопільської області» (виконавець Валов О.) представниками облдержадміністрації було здійснене нагле та цинічне правопорушення. Моє прохання надати мені слово, як депутату обл. ради, було проігноровано. Також працівниками облдержадміністрації була проігнорована і моя наполеглива вимога надати мені, депутату обл. ради, слово для виступу. І що «символічно» - це все відбувалось в приміщенні Тернопільської обласної ради. До цього часу ніхто із тих порушників працівників облдержадміністрації ще не покараний та навіть не вибачився за своє хамське та злочинне відношення до прав депутата обласної ради. Востаннє таке хамське відношення до депутатів та до мене особисто було ще за часів «губернатора» Хоптяна В., який своєю «твердою рукою» насаджував владу Януковича В. в Тернопільській області, і в апараті якого Ви тоді теж активно працювали. Вимагаю розібратись у цьому правопорушенні, жорстоко покарати всіх правопорушників з облдержадміністрації, зробити все можливе, щоб подібне ніколи не повторилось щодо будь-якого депутата Тернопільської облради та інших депутатів. У разі не виконання працівниками облдержадміністрації (керівник Барна С. С.) моїх вимог, наполягаю на розірванні договору оренди частини приміщень у будинку Тернопільської облради із Тернопільською облдержадміністрацією та примусовому виселенні всього апарату облдержадміністрації із будинку на Грушевського, 8. 18.07.2016 р. Депутат Тернопільської обласної ради О. Башта»

Про те, що відбувалося на прес-конференції, «Терен» писав ТУТ і ТУТ.

 

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео