Орест Сарматський

Агро-новини 20 липня

липоле14

Новини аграрного сектору

Аграрії Кіровоградщини отримають 15 млн грн компенсації за позики

Для сільгоспвиробників Кіровоградщини у державному бюджеті передбачено 15 млн грн на здешевлення кредитів, заявив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, пише прес-служба Кіровоградської облдержадміністрації.

«На сьогодні прийнято програму з підтримки наших сільгоспвиробників. Зокрема, для нашого регіону у державному бюджеті передбачено 15 млн грн на здешевлення кредитів, що були залучені аграріями з комерційних банків, аби придбати сільськогосподарську техніку та провести посівну кампанію», – повідомив голова облдержадміністрації.

20071
20071

Аби отримати необхідну допомогу, очільник області порадив сільгоспвиробникам звертатися до департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, де спеціальна комісія оперативно розглядатиме відповідні заявки.

«Збирання ранніх зернових на території області фактично підходить до завершення. За першими результатами можна впевнено стверджувати, що цього року наші аграрії отримають добрий врожай і Кіровоградщина буде у повному обсязі забезпечена хлібом», – відзначив голова облдержадміністрації.

Через дії чиновників фермерське господарство з Прикарпаття позбавили землі

На Прикарпатті Чагрівська сільська рада надала фермерському господарству в оренду землю сільськогосподарського призначення площею майже 90 га вартістю 2,2 млн грн, пише прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

 

20072
20072

Однак як з’ясувала прокуратура, розпоряджатись ділянкою, яка знаходиться за межами населеного пункту, орган місцевого самоврядування не мав права.

«У зв’язку з цим прокуратура через суд вимагала повернення землі у державну власність. Господарським судом Івано-Франківської області задоволено позов Тисменицької місцевої прокуратури про повернення державі цих земельних ділянок», — зазначається у повідомленні.

Поліція відкрила кримінальне провадження у справі щодо рейдерства на Рівненщині

Поліція розбирається у справі «ВІЛІЇ» та «Агро-Експрес-Сервісу»

Жодних правових основ на обробіток землі групи компаній «ВІЛІЯ» представники «Агро-Експрес-Сервісу» не мали. Про це сказано у відеосюжеті телеканалу «ТРК Ритм» на YouTube.

Сільський голова Людмила Коваль зазначає, що сільська рада не була повідомлена про дії компанії «Агро-Експрес-Сервіс».

«Нас ніхто не повідомляв, почали самі обробляти землю. До сьогодні та території сільської ради жодних конфліктів не було. Тут працює декілька ФГ, найбільше — «СБЄ-Україна Рівне». У них заключені договори з кожною фізичною особою і зареєстровані у державному реєстрі. Компанія «Агро-Експрес-Сервіс» працює у сусідній сільраді. Інформації про те, що вони заключили договори з мешканцями нашої сільської ради у нас немає», — говорить сільський голова Новоселівки Людмила Коваль.

Наразі правоохоронці вилучили трактор та сівалку, за допомогою яких компанія «Агро-Експрес-Сервіс» обробляла землю та вживають заходи щодо накладення арешту на тимчасово вилучене майно.

20073
20073

«Поліцейські встановили, що представники ТОВ, яке є заявником, уклали договори з жителями села Новоселівка про оренду земель до 2022 року. Ці договори зареєстровані у законному порядку та внесені у відповідний реєстр. Представники іншого сільськогосподарського приватного підприємства, яке орендує землі на території Рівненської, Волинської та Тернопільської областей переуклали договори з кількома жителями Новоселівки на свою користь. За попередньою інформацією, ці договори не набули законної сили, однак підприємство почало здійснювати земельні роботи на окремих ділянках. За обома повідомленнями відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 197-1 КК України «Самовільне зайняття земельної ділянки», — сказано у повідомленні.

Для довідки: договір про оренду землі розривається у трьох випадках: по закінченню терміну дії, у судовому порядку та за згодою обох сторін. На сьогодні, за словами представників поліції, жодних правових основ на обробіток землі у «Агро-Експрес-Сервісу» немає.

Вибір читачів за тиждень

Відео