Електронні сигарети. Ліцензія – не потрібна. Продаж – дозволено.

11111_4

Як зазначили у відділі контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Тернопільської ОДПІ, органи ДФС України здійснюють ліцензування діяльності суб'єктів господарювання з виробництва спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, з оптової торгівлі спиртом, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Згідно з абзацом одинадцятим статті 1 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» тютюнові вироби - це сигарети з фільтром або без фільтра, цигарки, сигари, сигарили, а також люльковий, нюхальний, смоктальний, жувальний тютюн, махорка та інші вироби з тютюну чи його замінників для куріння, нюхання, смоктання чи жування.

Електронні продукти для парування, які імітують форму і функцію звичайних сигарет, а також у вигляді електронних люльок та кальянів не відносяться до тютюнових виробів. Відповідно, ДФС України не здійснює їх ліцензування в сфері оптової та роздрібної торгівлі.

Також, як інформували у відділі, електронні сигарети не є підакцизним товаром, оскільки  не належать до відповідних  кодів УКТ ЗЕД, зазначених у Податковому кодексі. Тому, платники єдиного податку можуть теж здійснювати їхній продаж.

Детальніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Вибір читачів за тиждень

Відео