У Тернопільській фіскальній службі зменшили тиск на бізнес

T2g9q8Fu-JU

Результати роботи працівників  фіскальної служби свідчать про зменшення тиску на бізнес на території краю. Про це повідомили сьогодні, 21 липня на брифінгу в Головному управлінні Державної фіскальної служби в області.

35 кримінальних справ розпочато слідчими податкової служби за перший квартал цього року.  Про роботу за цей період, прозвітував перший заступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби в області Віталій Дума.

  • Якщо поглянути на статистичні показники роботи податкової міліції, то 35 кримінальних, які відкрили цього року – це вдвічі менше ніж торік за аналогічний період. В тому числі, за фактами умисного ухилення від сплати податків, а це основна стаття нашої підслідності. Розпочато 10 кримінальних проваджень, що майже втричі менше ніж минулого року, - каже Віталій Дума.

Зменшення кількості відкритих кримінальних справ дійсно свідчить про те, що працівники Державної фіскальної служби зменшили тиск на бізнес. Проте, незважаючи на таке лояльне ставлення, порушення є.

  • В нас було підбивання підсумків в Києві за півріччя. Бачення нашого керівника,  щоб ще зменшити тиск на бізнес, що було б правильно, потрібно зробити один економічний орган. Тобто, є податкова міліція, є Управління захисту економіки, є підрозділ в СБУ, це все об’єднати. І я з цим повністю згідний, щоб був один економічний підрозділ. А як він буде називатись, це вже вирішувати депутатам у Верховній раді, - додав Віталій Дума.

Проте, попри всілякі «потурання» від органів фіскальної служби, практично у всіх підприємствах на Тернопільщині є порушення щодо виплати податків.

  • Немає такого в нас підприємства, по якому ми б не розслідували кримінального провадження і не було б до нього питань. Дійсно, є схеми, як уникати сплати податків. Проте, ми повинні спочатку розібратись у ситуації хто винний і чи взагалі є винні, - стверджує начальник слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби в області Олег Буць.

PreyOO-pZDU
PreyOO-pZDU

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео